Overvintringstoleranse hos timoteiI doktorgradsarbeidet har Akhil Reddy Pashapu sett på molekylære mekanismer som ligger til grunn for toleranse mot overvintringsstress, samt å utvikle kunnskap om timoteigenomet til bruk i foredling o…
Funksjonelt fôrprotein gjør unglaksen mer robustSmoltifisering og utsetting i sjø er en krevende periode for en unglaks. Men med en moderat mengde av sopp-proteinproduktet Pekilo i fôret boostes immunsystemet og gjør smålaksen mer robust, viser dok…
Krisehåndtering i sykehus fra et driftsledelsesperspektiv - lærdom fra Covid-19-pandemien i NorgeHvordan håndterte sykehusene de enorme utfordringene under Covid-19-pandemien? Hendrik Winzers doktoravhandling utforsker sykehusenes operative ytelse og kapasitetsbegrensninger, og utvikler et beslut…
UV-C mot gråskimmel i jordbærUV-lys er en lovende ikke-kjemisk metode for å bekjempe plantepatogene sopper. I doktorgradsarbeidet sitt har Crystal Turnbull studert de molekylære og fysiologiske responsene gråskimmel og jordbær ha…
Samspillet mellom natur og kultur i norske seterlandskapI sin doktorgrad fremhever Bolette Bele viktigheten av å inkludere både biologisk mangfold og tradisjonell kunnskap for å forstå og bevare seterlandskapene i Norge.
Norske forskere har utviklet ny metode for å dyrke proteinerSnart kan proteinpulveret ditt være laget av bakterier dyrket i et laboratorium.
Avdekker årsaker til kassasjon og dødelighet hos norske verpehønerPáll Gretarssons doktorgradsarbeid avdekker viktige helseproblemer hos norske verpehøner og gir ny innsikt i årsakene til kjølbeinsfrakturer.
Fluer, fjørfe og fermenterte frø funker som fôrSvarte soldatfluer, fermenterte solsikkefrø og kyllingmel virker like godt som tradisjonelt fôr, viser en studie.
Samspillet mellom en vertsorganisme og mikrobeneI doktorgradsarbeid sitt har Carl Mathias Kobel sett på nye holistiske metoder for å undersøke samspillet i det mangfoldige mikrobesamfunnet i tarmen hos pattedyr.
Kortreist mat er fremtidenRegionale matnettverk reduserer matsvinn, styrker lokalsamfunnene og skaper robuste, bærekraftige matsystemer.