Åkerbønne - en viktig fòrvekstI doktorgradsarbeidet sitt (PhD) har Shirin Mohammadi studert variasjon i plantefysiologiske og agronomiske egenskaper som er viktige for dyrking av åkerbønner i et norsk dyrkingsklima.
Raskere og billigere diagnostisering med infrarød spektroskopi og dyp læringEirik Magnussens doktorgradsarbeid bruker dyp læring for å forstå og tolke infrarød spektroskopiske data på en mer effektiv måte. Det kan gi oss mer informasjon, billigere og raskere.
Proteiner fra erter og bønner kan redusere inflammasjon i kroppenHvordan bryter kroppen ned næringsstoffene i maten vi spiser? Og hvordan påvirker maten helsen vår? En ny doktorgrad gir innsikt i hvordan proteiner fra vanlige matvarer som melk, hvete, bønner og ert…
Bruker enzymer til å modifisere og oppgradere celluloseI en ny doktorgrad fra NMBU utforsker stipendiat Fredrik Gjerstad Støpamo hvordan enzymer kan hjelpe oss med å gjøre cellulose mer anvendelig i produksjonen av en rekke nye og mer miljøvennlige produk…
Tørrfilm Fourier transform infrarød (FTIR)- teknologi måler proteiner i mat på mer effektiv måteProteiner er viktige næringsstoffer, og etter hvert som befolkningen vokser, trenger vi mer mat og fôr med høyt proteininnhold og god kvalitet. Teknologien spektroskopi kan hjelpe oss med å måle kvali…
Skrantesyke kan overføres fra rein til sau under eksperimentelle forholdDoktorgradsarbeidet til Erez Harpaz viser at under eksperimentelle betingelser kan smittsom skrantesyke overføres fra reinsdyr til sau. Arbeidet bidrar til viktig kunnskap for forvaltning av sykdommen…