NMBU blir partner i den nye forskerskolen MiMa – Microbiology mattersForskerskolen skal bidra til å øke kvaliteten og relevansen av forskerutdanningen innen mikrobiologi, sier Morten Kjos, NMBU-professor og nestleder i den nye forskerskolen.
Jenny er konsulent for trygg mat hos PeliasJenny Lindberg har studert matvitenskap ved NMBU. – Jeg er opptatt av å ta vare på ressursene våre og bruke dem på en bærekraftig måte. Det at jeg kunne kombinere min store interesse for mat og bærekr…
Cassandra er doktorgradsstipendiat og forsker på bioinformatikkCassandra Hjortdahl har kombinert studert i bioteknologi med bioinformatikk og anvendt statistikk ved NMBU. Det var dataanalyse hun synes var mest spennende på bachelorgraden. – Derfor valgte jeg å gå…
Masterprogrammene med de mest fornøyde studenteneVurderer du en utdanning innen realfag og teknologi? Tekna har laget en oversikt over de ti beste femårige masterprogrammene i Norge, og halvparten av dem finner du på NMBU!
Slik kan vi produsere omega-3 av sukker fra grantrærPernille M. Olsen har i sin doktorgrad dyrket marine mikrober på sukker fra grantrær for å produsere DHA (omega-3), og analysert fettinnhold med spektroskopiske metoder.
Ny innsikt i hvordan tarmbakterier bryter ned fiber i matI en ny doktorgrad fra NMBU har Lars Jordhøy Lindstad undersøkt hvordan tarmbakteriene våre bryter ned en type karbohydrater som finnes i nesten alle matplanter. Han har oppdaget nye enzymer og tarmmi…
NMBU-professor Siv Skeie er tildelt Jon Sundbys ærespris 2025Æresprisen deles ut annethvert år til en person som har utmerket seg med fortjenstfullt arbeid innen meieribruk eller jordbruk. I år gikk prisen til en pionér som har viet hele sin karriere til meieri…
Ny doktorgrad om faktorer som påvirker kvaliteten på geitemelkDoktorgradsarbeidet til Francesca Desidera utforsker dynamikken i somatisk celletall (SCC) hos norske melkegeiter og dens effekt på sammensetning og koagulasjon.
Eline er konsulent innen data og analyse hos BearingPointEline Furseth har kombinert studier i biologi og bioteknologi ved NMBU, og vinklet masteren sin inn mot bioinformatikk. – Planen var egentlig å ta masteren et annet sted, men jeg trivdes så godt både …
Marie er produktutvikler i Hennig-Olsen IsMarie Skurdal Tofte har studert matvitenskap på NMBU. – En master i matvitenskap ga en bred forståelse for mat og matproduksjon, som ga meg stor valgfrihet til å søke på ulike stillinger innen matindu…