Master i matvitenskap og ernæring er et femårig studieprogram hvor de tre første årene er felles emner innen realfag og matvitenskap. Man fordyper seg i én av tre ulike retninger de to siste årene.
1. studieår
2. studieår
3. studieår
4. studieår
5. studieår
Emnegruppe biomedisin
I retningen ernæring, biomedisin og helse er det ikke spesifikke obligatoriske fordypningsemner, man velger heller minst 30 sp av følgende emner (i tillegg til teknologiemner):
- BIO210 Molekylærbiologi / 10 sp
- BIO211 Laboratorieøvelser i molekylærbiologi / 5 sp
- BIO301 Avansert cellebiologi / 10 sp
- HFX201 Fysiologi / 10 sp
- MVI292 Immunsystemet, mat og helse / 10 sp
- MVI392 Fordøyelsessystemets anatomi og fysiologi / 5 sp
- MVI393 Kjemisk mattrygghet / 5 sp
Obligatoriske teknologiemner
For alle retninger skal man velge minst 20 sp teknologiemner ved masteroppgave på 30 sp, minst 15 sp ved masteroppgave på 45 sp eller minst 10 sp ved masteroppgave på 60 sp:
- MVI320 Fisketeknologi / 10 sp
- MVI382A Alkoholholdige drikker / 5 sp
- MVI382B Kornteknologi / 5 sp
- MVI383A Meieriteknologi / 15 sp
- MVI386 Meieriteknologi øvingskurs / 5 sp
- MVI387 Ingredienser fra melk / 5 sp
Ex.phil
PHI100/PH101 (examen philosophicum) er obligatorisk og anbefales høsten tredje eller fjerde studieår. Det er også mulig å ta den engelske varianten PHI102 på vårsemesteret.
Informasjon
Detaljert studieplan for matvitenskap og ernæring 2023/2024 (pdf)
Les mer om master i matvitenskap og ernæring
Studieplaner fra tidligere år
Om femårig mastergrad
Har du spørsmål?