Studieplaner for Master i bioteknologi

Av KBM

Master i bioteknologi er et toårig studie som utgjør totalt 120 studiepoeng. 60 av disse studiepoengene er masteroppgaven (det er mulig å velge en 45 sp og 30 sp masteroppgave). I tillegg skal studentene velge 60 sp med emner.

Master i bioteknologi - oppstart høst 2025

Fagkombinasjoner det kan være fornuftig å ha avtales med veileder på masteroppgaven og blir informert om på nettsidene til de enkelte forskningsgruppene ved KBM, masteroppgaver ved KBM.

Utvalgte emner (velg minst 30 sp på 300 nivå) blir en fordypning, med forbehold om at time- og eksamensplan går opp. Hvis det avtales andre emner enn de på listen under, kontakt studieveileder.

Det er laget noen eksempelplaner (se detaljert studieplan, pdf, under), med forbehold om at time- og eksamensplan går opp.

BIO305 er et obligatorisk emne (5 sp) fra 2025, for alle studenter på masterprogrammer ved KBM. Studentene vil her få innføring i hva det vil si å ta en masteroppgave. Studentene vil treffe fagmiljøet og få en forsmak på forskningen ved KBM. Det vil bli to samlinger, en dag i augustblokka og en dag i høstparallellen (mer informasjon vil komme i Canvas).

Informasjon

Detaljert studieplan for Master Bioteknologi for 2024/2025

Detaljert studieplan for Master Bioteknologi for 2025/2026 (utkast)

Les mer om Master i bioteknologi

  • Studieplaner fra tidligere år
  • Om toårig master

    Minimum 120 studiepoeng, fordelt på avanserte obligatoriske fordypningsemner, valgfrie emner (på 200- eller 300- nivå) og en masteroppgave.

    Spesialpensum kan inngå som del av mastergraden eller være tilknyttet masteroppgaven (valgfritt). 

    Emnevalg i 2-årig mastergrad avhenger av størrelse på masteroppgaven

    Har du masteroppgave på 60 studiepoeng må minimum 30 sp av emnene i mastergraden være på masternivå (300-nivå) og maksimalt 30 sp være på videregående bachelornivå (200-nivå).

    Har du masteroppgave på 45 studiepeong må minimum 45 sp av emnene i mastergraden være på masternivå (300-nivå) og maksimalt 30 sp være på videregående bachelornivå (200-nivå).

    Har du masteroppgave på 30 studiepoeng må minimum 60 sp av emnene i mastergraden være på masternivå (300-nivå) og maksimalt 30 sp være på videregående bachelornivå (200-nivå).

    Kandidater med en ekstern bachelorgrad kan oppleve å få opptak til masterstudiet under forutsetning av at de tar enkelte emner for å dekke manglende forkunnskapskrav. Disse studentene får beskjed om dette ved oppstart, og må ta de manglende emnene som et tillegg til emnene som er obligatoriske for den aktuelle mastergrad. Det vil som regel være rom for de manglende bacheloremnene innenfor de to årene studiet varer. 

  • NMBU Fleksibel

    NMBU Fleksibel - Ved NMBU kan du velge studier på det nivået som passer deg. Velg et emne om temaer du er interessert i, ta et årsstudie, velg heldigitale studier, en hel grad eller velg påfyll med etter- og videreutdanningsmulighetene.

    Du kan velge emner på tvers av studieprogram og fagområder (med forbehold om at det er plass på emnet og det går opp i timeplanen). Snakk med studieveileder.

  • Har du spørsmål?

Publisert - Oppdatert

Del på