Kompetansetilbud innen Akvakultur
Akvakultur er den raskest voksende matproduksjonen i verden, og står nå for mer enn 50 prosent av verdens produksjon av sjømat. Ved NMBU forsker vi langs hele verdikjeden som inkluderer alt fra rogn til marked. Vi forsker tverrfaglig på sammenhenger og faktorer som er viktige for fiskens biologi og genetikk, fôrutnyttelse, sykdomsresistens og velferd. Vi ønsker å spre denne forskningen til næringen og andre aktører.
Bakgrunn
En bærekraftig akvakulturproduksjon involverer hele verdikjeden, og NMBU har en unik bredde i sin akvakulturforskning som representerer et av verdens tyngste forskermiljøer på dette området. Spesielt gjelder dette innenfor fagområdene ernæring, fôrutvikling, avl/genetikk og sykdomsbekjempelse, men på alle våre fakulteter er det faggrupper som jobber med akvakulturelatert forskning, innen f.eks: teknologi, vannkvalitet, fiskevelferd, produktkvalitet, mattrygghet, økonomi og ledelse, marked, prosessering og arealforvaltning.
Ønsker du å samarbeid med oss? Her har vi listet opp ulike kompetansetilbud og fasiliteter vi har. Hvis du ikke finner det du leter etter, ta kontakt med oss.
Kurs
Forskningsfasiliteter
Studietilbud
Arrangementer
Forskningsprosjekter
Akvakultur ved NMBU
Områder vi forsker på ved fakultetene
Forskning innen og på tvers av fagområder er nødvendig for å optimalisere akvakultur på en bærekraftig måte. Områder vi forsker på er:
Biovitenskap (BIOVIT)
Veterinærhøgskolen (VET)
Realfag og teknologi (REALTEK)
Kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM)
Handelshøyskolen (HH)
Landskap og samfunn (LANDSAM)
Miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA)