Kurs: Primærproduksjon - akvakultur og fiskeri

Jobber du i oppdrettsnæringen eller i tilknyttede næringer og ønsker å få et overblikk over teknologier, metoder og systerm innen fiskeri og akvakultur?
Påmeldingsfrist
10. august 2025
Oppstartsdato
Uke 36
Studiepoeng
7,5
Pris
15 000 ,-
Tid og sted
Tid: Uke 36 Sted: Digitalt
Om dette kurset
Deltakere vil få en oversikt over fiskeri- og akvakulturindustrien i verden.
Innen akvakultursektoren vil forelesninger inkludere relevante arter, produksjonssykluser, ulike produksjonssystemer, krav til vannkvalitet, fiskefôring, fiskeavl, fiskehelse og sykdommer, fiskevelferd, bærekraftig akvakultur, høsting og slakting av fisk.
Innen fiskeri vil emner inkludere: oversikt over relevante arter, næringskjeder, fiskesesonger, fiskeredskaper (funksjon og optimal bruk), redskapenes effekt på fiskekvalitet, fiskefartøyer, innledende fiskebehandling (på land eller til sjøs), bifangst/biprodukthåndtering, forskrifter, kvoter, internasjonale avtaler, strukturelle endringer i fiskeribransjen og bærekraftig fiskeri.
Kurset er heldigitalt og kan følges i eget tempo
Dette lærer du
Etterspørselen etter fisk og sjømat i verden øker. Dette kan enten høstes fra havet gjennom tradisjonelt fiskeri eller produseres gjennom akvakultur. Dette er komplekse systemer og produksjoner som kan påvirke hverandre og det omkringliggende miljøet. Hovedmålet med kurset er å gi studentene nødvendig grunnleggende informasjon om fiskeri og akvakultur. Dette bør settes i en helhetlig sammenheng slik at deltakerne er i stand til å kritisk vurdere faktorene som er viktige for en bærekraftig vekst i industrien.
En deltaker som har oppnådd målene for kurset vil kunne:
- diskutere fordeler og ulemper med de to primære produksjonssystemene for akvatisk mat, fiskeri og akvakultur
- diskutere viktige faktorer for å utføre et bærekraftig fiskeri og en bærekraftig akvakultur
Struktur
Forventet arbeidsmengde er 187,5 timer, som tilsvarer 7,5 studiepoeng.
Kurset har har totalt 24 timer digitale forelesninger som kan følges i eget tempo. I tillegg vil det settes opp 20 timer med digitale veiledninger. Resten av tiden er selvstudium og oppgaveløsning.
Læringsstøtte
Digitale forelesninger. Øvingsoppgaver skrives med tilbud om veiledning.
Pensum
Relevant litteratur og presentasjoner fra forelesningen blir gjort tilgjengelig i vår læringsplattform Canvas.
Forutsatte og anbefalte forkunnskaper
Det er ingen forutsatte forkunnskaper ut over generell studiekompetanse (GSK). Hvis du ikke har GSK kan du søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. Informasjon om generell studiekompetanse og realkompetanse finner du her. Det er krav om 2 år arbeidserfaring for å kunne ta eksamen på kurset.
Det anbefales at man arbeider innen akvakulturnæringen eller tilknyttede næringer og at man kan ta med seg en en case man kan jobbe med underveis i kurset.
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Eksamen består av oppgaver som man jobber med underveis i kurset. Det vil gis flere veiledninger underveis. Eksamen vurderes til bestått/ikke bestått.
Undervisningspråk
Kurset undervises på engelsk. Undervisningsvideoene vil bli tekstet til norsk.
Overlapp
Kurset overlapper med det ordinære studentemnet AQF200 - Primærproduksjon - akvakultur og fikseri. Det innebærer at en deltaker som tidligere har tatt eksamen i AQF200 vil få en studiepoengsreduksjon på 7,5. Altså vil man ikke få studiepoeng ved bestått eksamen.
Kursavgiften dekker
Undervisning, eksamen, tilgang til litteratur og veiledning.
Avmelding
Påmelding er bindende. Avmelding etter påmeldingsfrist belastes med en avgift på kr 5000. Ved avmelding senere enn 10 virkedager før kursstart eller ved manglende fremmøte belastes full kursavgift. Det tas forbehold om at det er nok påmeldte til at kurset kan gjennomføres.
Vi praktiserer "førstemann til mølla" ved påmelding