Studiet i plantevitenskap handler om mye mer enn planterÅ studere plantevitenskap var ikke det første som falt Hedda inn etter videregående, ikke før hun ble kjent med studiet og fant ut at det var det rette.
Fluer, fjørfe og fermenterte frø funker som fôrSvarte soldatfluer, fermenterte solsikkefrø og kyllingmel virker like godt som tradisjonelt fôr, viser en studie.
Miljøovervåkeren Gabriel passer på plankton og fiskesamfunnGabriel Mattingsdal Eggebø valgte NMBU på grunn av den praktiske tilnærmingen til biologifagene. Det førte han til en jobb med feltarbeid og datainnsamling om fisk og fiskesamfunn i norske innsjøer.
Design og etablering av grønn byutviklingI masterstudiet i urbant landbruk samarbeidet Maria Trettvik med studenter med helt annen bakgrunn enn henne selv. Ingeniører, kunstnere, sykepleiere, økonomer, lærere og samfunnsvitere jobbet sammen …
Samspillet mellom en vertsorganisme og mikrobeneI doktorgradsarbeid sitt har Carl Mathias Kobel sett på nye holistiske metoder for å undersøke samspillet i det mangfoldige mikrobesamfunnet i tarmen hos pattedyr.
Ny metode kan bekjempe sykdom hos oppdrettslaks uten å skade fiskenÅ erstatte testing på levende fisk med laboratoriemodeller kan bidra til å bekjempe sykdom og redusere dyrelidelse.
Rudolf reinsdyr og rein-professorenDa er det snart jul og tiden er kommet for at julenissen spenner reinsdyrene for sleden sin, med selveste Rudolf først i spannet, slik at lyset fra Rudolfs røde nese kan vise vei for julenissen. Denne…
Stort internasjonalt forskningssamarbeid for å fremme ku-kalv-samværMålet er å bedre dyrevelferden for kua og kalven hennes på en bærekraftig måte
Foredling av epleDoktorgradsstudiet til Liv Gilpin representerer en ny giv i norsk sortsforedling i eple
Med en lidenskap for grønn helseGressplenen vek plassen for plantekasser, krakker og sosialt samvær, da masterstudent i urbant landbruk, Monica Aakermann, og resten plantegruppa i Hauktjern borettslag på Bøler i Oslo etablerte det s…