Mastergraden i mat, teknologi og helse er et toårig studieprogram hvor man fordyper seg i én av tre ulike retninger med sine obligatoriske emner. I tillegg velger man blant et utvalg av matvitenskapelige teknologiemner.
1. studieår
2. studieår
Emnegruppe biomedisin
I retningen ernæring, biomedisin og helse er det ikke spesifikke obligatoriske fordypningsemner, man velger heller minst 30 sp av følgende emner (i tillegg til teknologiemner):
- BIO210 Molekylærbiologi / 10 sp
- BIO211 Laboratorieøvelser i molekylærbiologi / 5 sp
- BIO301 Avansert cellebiologi / 10 sp
- HFX201 Fysiologi / 10 sp
- MVI292 Immunsystemet, mat og helse / 10 sp
- MVI392 Fordøyelsessystemets anatomi og fysiologi / 5 sp
- MVI393 Kjemisk mattrygghet / 5 sp
Obligatoriske teknologiemner
For alle retninger skal man velge minst 20 sp teknologiemner ved masteroppgave på 30 sp, minst 15 sp ved masteroppgave på 45 sp eller minst 10 sp ved masteroppgave på 60 sp: