Om arenaen
Mål
Arenaledere og koordinator
Deltagere
Kontakt oss / hold deg oppdatert
Aktuelt
Forskning på matsystemers bærekraft
Reisebrev fra EAAP-kongressen i Firenze fra Paule Bhérer-Breton, PhD-student, NMBU
Les artikkelen fra FHI herStudenter designet eget kurs
I juni 2024 grep tre studenter muligheten til å lage sitt eget kurs ved NMBU. Da de ikke fant et eksisterende kurs om emnet de var interessert i, tok studentene initiativet til å utforme et studentdrevet kurs med tittelen "Tradisjonell økologisk kunnskap: Studentdrevet utdanning for bærekraftige fremtider".
Les mer om kurset her (Engelsk)Food & Society Konferanse
Den 30. april organiserte arenaen konferansen Food & Society i Oslo. To hundre personer valgte på denne varme og solfylte dagen å møte opp på Litteraturhuset for å diskutere en av de vikitigste problemstillingene i vår tid.
Arenaen inviterte forskere fra en rekke ulike fagområder, med representanter fra alle fakulteter ved NMBU til å dele sin kunnskap med eksperter og interessenter innen feltet.
Som vår hovedtaler hadde vi matsystemsforskeren Kate Schneider fra Johns Hopkins University (USA). Konferansen ble avsluttet med en paneldebatt med statssekretær i LMD, Wenche Westberg, og representanter fra industrien, akademia og sivilsamfunnet.
Les om konferansen herLes vårt seneste nyhetsbrev
Arenaen sender ut nyhetsbrev ca. en gang per måned.
Meld deg på nyhetsbrevet herUtlysning for studentdrevne initiativer om bærekraftige matsystemer
Nå kan du som student søke om finansiering til studentdrevne aktiviteter og arrangementer om temaer knyttet til bærekraftige matsystemer.
For å søke fyller du ut og sender inn en søknad til arenaen senest en måned før arrangementet starter.
Søk til en master i Bærekraftige Matsystemer
Masterprogrammet vil fokusere på systemkunnskap om matsystemer og gi studentene erfaring med å arbeide i tverrfaglige team for å foreslå løsninger som kan endre våre matsystemer i dag. Mastergraden vil gi studentene en oversikt over systemene både lokalt og globalt og utruste dem med verktøy for å møte utfordringer i dagens matsystemer, samt lære dem hvordan de kan utvikle løsninger for fremtiden.
Les mer om programmetNytt SEVU-kurs: Bærekraftige matsystemer
Dette kurset vil gi deg en generell innføring i hvordan matsystemer fungerer, og vil benytte matsystemene i Nord-Østerdalen og Gudbrandsdal-regionen som et konkret eksempel i undervisningen. Lokale matsystemer er del av en større helhet, både nasjonalt og internasjonalt, og endringer i det lokale systemet kan få store ringvirkninger utover i de større systemene, samtidig vil internasjonale og nasjonale endringer påvirke de lokale systemene.
Se hele kursbeskrivelsenSeminar: Fremtidas Kosthold
Arenaen arrangerte sammen med Vitenparken, et seminar om mulighetene for et mere bærekraftig kosthold i fremtiden. Seminaret fant sted på Vitenparken i Ås den 21 september 2023.
I panelet: Hanne Fjerdingby Olsen (NMBU) Anne Kjersti Uhlen (NMBU) Sissel Rønning (Nofima) Eirik Fuglested (Ruralis) Ordstyrer: Andrew Kroghlund.
Tidslinje
Bærekraftsarenaen opprettet
1. september 2022
Verdens matfat trues av klimaendringer og konflikter
5. desember 2022. USAs spesialutsending for global matsikkerhet, Cary Fowler besøkte NMBU. Verdens matfat trues av klimaendringer og konflikter | NMBU
Åpningseminar
13. april 2023
Seminar
Sustainable Diets - Accounting for sustainability in Nordic Nutrition Recommendations
2. mai 2023
Seminar
Framtidas Kosthold
21. september 2023
Seminar
Smultringfestivalen
23. september
Verksted
Pecha Kucha Dystopia/Utopia
11. Oktober
Seminar
Worlds Food Day - Breakfast Seminar on Food Security
16. Oktober
Seminar
Seminar med Donald Huisingh
27. Oktober
Seminar
Bærekraft og Urban utvikling
29. November
Seminar
SDG300 Open Seminar
26. Januar
Harvesting Hope
2. Mars
Workshop and seminar
Future Food Festival
14. Mars
Festival
Fagprat: Husdyr og dilemmar in fremtiden matsystemer
3. April
Panel discussion
Conference: Food & Society
30. April
Conference
Husdyr i Framtidas Matproduksjon
30. May
Ending seminar - LIVESTOCK project
Frokostseminar: 79 years with UN's Food and Agricultural Organization – More food related problems than ever?
16. October