Matsystem, innovasjon og klimaendringer – mikrobielle gamechangers

Velkommen til et seminar som utforsker hvordan mikroorganismer driver innovasjon innen bærekraftig matproduksjon og klimatiltak. 

 

 

 

Dato:

Sted:

Litteraturhuset i Oslo

Adresse:

Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29 0167 Oslo

Kontaktperson:

Caroline Karlsson

Mikroorganismer, selv om de er usynlige for det blotte øye, spiller en avgjørende rolle i landbruk, akvakultur og miljømessig bærekraft. I dette seminaret vil vi presentere og diskutere tre banebrytende innovasjoner innen matsystemer som NMBU jobber med.

Med våre globale matsystemer som står overfor presserende utfordringer – fra å produsere sunnere og mer bærekraftige plante- og dyrebaserte matvarer til å redusere klimagassutslipp – vil vi her avdekke hvordan mikroskopiske livsformer kan være nøkkelen til store endringer i matsystemene våre.

Vi ønsker alle velkommen – studenter, fagfolk og nysgjerrige sjeler – til en hel dag med inspirerende presentasjoner og diskusjoner!

 

Hvor: Litteraturhuset i Oslo

Når: 7. april, fra kl. 9:00 til 16:00

 

 

Program

More updates to the program will come

Om morgenen vil foredragsholdere utforske hvordan mikrobielle innovasjoner transformerer matsystemene, følget av en engasjerende paneldiskusjon. 
Ettermiddagsøkten gir en dypere innsikt i banebrytende mikrobielle teknologier, inkludert perspektiver fra 3D-omics-prosjektet, etterfulgt av en uformell workshop.

(Seminaret holdes på engelsk)

 

9.00: General session
  • Introduction of the seminar 
  • Keynote: Kim Viggo Weiby (Animalia) and Angela Schwarm (NMBU) - The how, what and why of Bovaer, a direct-acting methane inhibitor being fed to dairy cattle in Europe: How it was developed, what impact it can have, and why industry is using it. 
  • Lars Bakken (NMBU) - Manipulating the soil microbiome for a better environment.
  • Paula Varela Tomasco (Nofima, NMBU) - Consumer attitudes towards cultured meat and precision fermentation
  • Christopher Snyder - NoMy 
 
10.45: Break
 
11.00: Panel discussion 
  • Paula Varela Tomasco (Nofima, NMBU)
  • Kim Viggo Weiby (Animalia)
  • Hanne Fjerdingby Olsen (NMBU)
  • Harald Carlsen (NMBU)
  • Ingrid Kleiva Møller (Fremtiden i våre hender)

 

12.00: Lunsj 

 

12.45: Technical session 
  • Sabina Leanti La Rosa (NMBU)- The need for high-resolution gut microbiome characterization for sustainable food production. 
  • Elisabeth Hiis (NMBU)- Reducing farmland N2O emissions with carefully selected bacteria.
  • Live Hagen (NMBU)- Feeding methane-reducing seaweed to Norwegian dairy cattle: potential and pitfalls. 
 
14.45: Break
 
14.30: Informal Workshop 

 

15.30: Conclusion and end of seminar at 16.00

 

 

 

 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation programme under grant agreement number No. 101000309.

 

Del på