Matsystem, innovasjon og klimaendringer – mikrobielle gamechangers?

Velkommen til et seminar som utforsker hvordan mikroorganismer driver innovasjon innen bærekraftig matproduksjon og klimatiltak. Bli med oss på et spennende seminar der ledende forskere og bransjeeksperter vil presentere sin forskning og diskutere implikasjonene for disse løsningene i matindustrien.

 

 

 

 

Dato:

Sted:

Litteraturhuset i Oslo

Adresse:

Litteraturhuset i Oslo, Wergelandsveien 29 0167 Oslo

Kontaktperson:

Caroline Karlsson

Menneskeheten står overfor enorme utfordringer med å forbedre bærekraften i våre matsystemer, spesielt for å produsere sunnere plantebasert og animalsk mat, samt redusere menneskeskapte utslipp av klimagasser. Mikroorganismer er avgjørende for alt liv på jorden og spiller avgjørende, men skjulte roller som er fundamentale for jordbruk og akvakultur.

Vi ønsker deg velkommen til et heldagsseminar med presentasjoner og diskusjoner ledet av forskere og praktikere i frontlinjen av sine fagfelt. Målet med seminaret er å formidle hvordan norske forskere og industri bruker ny teknologi for å utnytte hemmelighetene i den mikrobielle verdenen og omdanne dem til praktiske løsninger.

 

Morgensesjonen, åpen for allmennheten, vil inneholde foredrag om den brede anvendelsen av mikrobielle løsninger i matindustrien, etterfulgt av en panelsamtale om emnet.

Ettermiddagen vil være en teknisk sesjon tilpasset bransjefagfolk. Denne sesjonen vil inkludere presentasjoner fra 3D-omics-prosjektet, etterfulgt av en interaktiv og uformell verkstedsøkt.

 

Hvor: Litteraturhuset i Oslo

Når: 7. april, fra kl. 9:00 til 16:00

 

 

Program

(Seminaret holdes på engelsk)

More updates to the program will come

 

9.00: Open Public Session
  • Introduction of the seminar 
  • Keynote: Kim Viggo Weiby (Animalia) and Angela Schwarm (NMBU)- The how, what and why of Bovaer, a direct-acting methane inhibitor being fed to dairy cattle in Europe: How it was developed, what impact it can have, and why industry is using it
  • Lars Bakken (NMBU)- Microbial solutions to reduce Nitrous Oxide emission in Agriculture
  • Paula Varela Tomasco (Nofima,NMBU) - Consumer perspective: consumers attitudes towards cultured meat and precision fermentations, both produced with the use of microorganisms and GMO
 
10.45: Break
 
11.00: Panel discussion 
  • Paula Varela Tomasco (Nofima, NMBU)
  • Kim Viggo Weiby (Animalia)
  • Hanne Fjerdingby Olsen (NMBU)

 

12.00: Lunsj 

 

12.45: Technical session with Industry   
  • Sabina Leanti La Rosa (NMBU)- The need for high-resolution gut microbiome characterization for sustainable food production. 
  • Elisabeth Hiis (NMBU)- How novel microbes can reduce N2O emissions in soils. 
  • Live Hagen (NMBU)- Feeding methane-reducing seaweed to Norwegian dairy cattle: potential and pitfalls. 
 
14.45: Break
 
14.30: Informal Workshop 

 

15.30: Conclusion and end of seminar at 16.00

 

 

 

 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation programme under grant agreement number No. 101000309.

 

Del på