Verdens matdag – Frokostseminar
Tilgangen til mat i det globale sør er forverret av krig, klimaendringer og pandemi. Hvor finnes løsningene?
Den 16. oktober markerer FN verdens matdag. Tilgangen til mat i det Globale Sør er forverret av krig, klimaendringer og pandemi. Hvor finnes løsningene?
Den globale matsikkerhetssituasjonen er dramatisk. FNs bærekraftsmål om utryddelse av sult virker fjernt i skyggen av Russlands invasjonskrig i Ukraina og andre konflikter, klimaendringene og etterdønningene av pandemien. Regjeringen har prioritert landbruk, matsikkerhet og bærekraftige matsystem i norsk bistand de siste årene, men er virkemidlene effektive? I dette frokostseminaret vil vi sette fokus på de store utfordringene for folks tilgang til mat – globalt og lokalt – og hvordan myndigheter og sivilsamfunn kan bidra til å bekjempe disse.
Utviklingsministeren møter eksperter fra akademia og sivilsamfunn til diskusjon.
• Anne Beathe Tvinnereim - Utviklingsminister, SP
• Cecilie Hellestveit – Folkerettsekspert (Folkerettsinstituttet)
• Ruth Haug – Professor i internasjonale utviklingsstudier (NMBU)
• Tale Birkeland Hungnes - Utenlandssjef (Caritas)
Kathrine Sund-Henriksen, Generalsekretær for ForUM, innleder seminaret.
Ordstyrer: Ola Westengen – Leder for NMBUs Arena for Bærekraftige Matsystemer
- Seminaret er gratis og åpent for alle.
- Frokost serveres fra 8.00, og panelsamtalen starter 8.30.
NMBUs Arena for Bærekraftige Matsystemer og Forum for Utvikling og Miljø (ForUM) inviterer til frokostseminar den 16. oktober, på Verdens Matdag.