Fluer, fjørfe og fermenterte frø funker som fôrSvarte soldatfluer, fermenterte solsikkefrø og kyllingmel virker like godt som tradisjonelt fôr, viser en studie.
29. jan - Linn Haug Eide (BIOVIT)Linn Haug Eide, Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) forsvarer sin doktorgradsoppgave “Alternative proteinråvarer til oppdrettslaks undersøkt i feltforsøk av kommersiell skala" 29. januar 2025
28. januar - Marte Mølsæter Maråk (KBM)PhD degree - Public Defence: Marte Mølsæter Maråk, Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) forsvarer sin ph.d.-avhandling «Utvikling av anaerob høytetthetsdyrking for bærekraftig produk…
Samspillet mellom en vertsorganisme og mikrobeneI doktorgradsarbeid sitt har Carl Mathias Kobel sett på nye holistiske metoder for å undersøke samspillet i det mangfoldige mikrobesamfunnet i tarmen hos pattedyr.
17. jan - Carl Mathias Kobel (BIOVIT)Ph.d.-grad- Prøveforelesning og disputasCarl Mathias Kobel, Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) forsvarer sin doktorgradsoppgave “Vomsentrert sammenstilling av storfeholobionten" 17. januar 2025
Ny metode kan bekjempe sykdom hos oppdrettslaks uten å skade fiskenÅ erstatte testing på levende fisk med laboratoriemodeller kan bidra til å bekjempe sykdom og redusere dyrelidelse.
Ny bok om lukkede hogstformerEn ny bok sammenfatter den siste forskningen om lukkede hogstformer i boreal barskog. Boka er åpent tilgjengelig for alle som er interessert i mer kunnskap om alternativer til flatehogst.
Kortreist mat er fremtidenRegionale matnettverk reduserer matsvinn, styrker lokalsamfunnene og skaper robuste, bærekraftige matsystemer.
Rudolf reinsdyr og rein-professorenDa er det snart jul og tiden er kommet for at julenissen spenner reinsdyrene for sleden sin, med selveste Rudolf først i spannet, slik at lyset fra Rudolfs røde nese kan vise vei for julenissen. Denne…
Norske byer prioriterer bilvennlig utvikling framfor offentlig transportBilvennlig byutvikling hindrer forbedring av kollektivtrafikken, men med riktig støtte kan byplanleggerne hjelpe.