Rådgiver for 120 ledere

Av Emma Susanna Hidas

Ole Kristian Jonsrud
Foto: Handelshøyskolen NMBU

Ole Kristian Jonsrud bruker daglig det han lærte under siviløkonomstudiet. Utveksling og engasjementet i studentforeninger gav også verdifulle erfaringer for livet.

Navn: Ole Kristian Jonsrud

Studier: Bachelor og master i økonomi og administrasjon

Nåværende jobb

I dag jobber jeg som fagansvarlig for rekruttering og Employer Branding i Fremtind Forsikring AS – forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB, med over 1000 medarbeidere. Hovedoppgaven er å være rådgiver for selskapets 120 ledere i rekrutteringsprosesser, fra A-Å. Jeg har spesialisert meg på arbeidspsykologiske evne- og personlighetstester, tester vi bruker i alle rekrutteringsprosesser for å finne de best egnede kandidatene til alle rollene vi har i selskapet. I tillegg har jeg ansvaret for å synliggjøre Fremtind som en attraktiv arbeidsgiver, både blant studenter og yrkesaktive. Dette innebærer planlegging og gjennomføring av karrieredager, bedriftspresentasjoner, og studentbesøk hos oss, i tillegg til det vi kaller «innholdsmarkedsføring» hvor vi forteller historier om hverdagen i Fremtind gjennom digitale kanaler, både våre egne og betalte kanaler. 

Hvordan var overgangen fra studier til jobb?

Jeg har tatt både bachelor og master ved Handelskolen NMBU. Først studerte jeg bachelor i økonomi og administrasjon, hvor hele 3. studieår var på utveksling til San Diego, USA – DET anbefales på det sterkeste!

Videre tok jeg masteren økonomi og administrasjon, som den gang var organisasjon og ledelse (Siviløkonom). Jeg skrev masteroppgave som en del av et stort prosjekt for Norges Juristforbund. Kunnskap om juristbransjen endte med at jeg fikk jobb rett etter studiet for et av Norges største advokatfirmaer, Wiersholm, med ansvar for deres studentprogrammer. Senere fikk jeg hovedansvar for all rekruttering av advokater til selskapet, både nyutdannede og erfarne.

Videre ble jeg en av del av oppstarten til Fremtind forsikring i 2019, fusjonen mellom DNB forsikring og Sparebank 1 forsikring, og vært med der fra dag én og bygget kjennskap og kunnskap til Fremtind som en attraktiv arbeidsgiver.

Overgangen fra studiet til jobb var ganske overveldende egentlig, fra «trygge» bobla som student på Ås og så rett ut i «voksenlivet» til et stort selskap. Det ble en bratt læringskurve, men takket være den gode utdannelsen så hadde jeg trygge ben å stå på og ble samtidig veldig godt tatt imot. Siden har jeg stortrivdes i yrkeslivet, også mye på grunn av at jeg traff på det jeg ville jobbe med fra begynnelsen, nemlig HR og rekruttering. 😊

Hvorfor valgte du å studere ved NMBU? 

For å være ærlig hadde jeg ikke NMBU på min ønskeliste, fordi jeg ikke visste om alle mulighetene her. Men min karriererådgiver på videregående tipset meg om at NMBU også hadde studier for å kunne bli siviløkonom, som var min plan. Jeg leste meg opp og siden jeg er fra Oslo passet det ypperlig med den korte reiseveien, samtidig som jeg også fikk litt avstand til gutterommet på Abildsø. 😉

Hvor relevant er utdannelsen fra NMBU i din nåværende jobb?

100%. Jeg jobber innen HR og rekruttering og bruker daglig det jeg lærte under studiet. Det grunnleggende innen økonomi man lærer underveis i bachelorgraden er veldig fint å ha med seg, men kanskje spesielt masteroppgaven min er den jeg har aller mest brukt for, hvor jeg fikk mulighet til å dypdykke ned i metodikk som fortsatt interesser meg; rett og slett den indre motivasjonen hos oss medarbeidere som gjør at vi velger å bli et sted, eventuelt fravær av indre motivasjon som gjør at vi begynner å ønske oss videre. Her vil jeg benytte muligheten til å rette en stor takk til mine veiledere og professorer på masteroppgaven, Bernt Aarset og Gro Ladegård som fikk meg i denne retningen! 

Hvorfor valgte du å reise på utveksling og hva har det gitt deg av utbytte?

Hovedgrunnen til at jeg ville på utveksling var å oppleve en annen kultur (og varme 😊). Det er ikke så mange ganger i livet man får mulighet til en slik reise, med en god læringskurve både på det faglige og det personlige plan.

Nå i det siste har jeg også kjent på hvor mye det gav meg. - Det er å klare seg på egenhånd i et nytt land med en helt annen kultur enn den vi har hjemme i Norge, det gjorde at jeg vokste veldig som person og har gjort meg tryggere i mange situasjoner.

Det at man blir veldig stødig i engelsk er selvfølgelig en super bonus ved utveksling. 

Hvilke råd har du til kommende studenter?

Benytt deg av alt det fine Ås og NMBU har som studiested, samtidig som du faktisk ikke må glemme at det kommer en tid etter studiene. Fokuser på studiene, men skaff deg relevante verv og deltidsjobber, og bli med i en av de mange foreningene på Ås, her skaffer du deg venner og nettverk for resten av livet – og ha det gøy! Man er student bare en gang i livet (normalt sett) – utnytt den tiden!

Hva er dine erfaringer med NMBU, og studentmiljøet?

Veldig bra, jeg har en del kjennskap til andre skoler og studiemiljøer som ansvarlig for studentrekruttering i mine jobber. Det er mange skoler hvor fag og karakterer får litt for mye fokus, litt til det usunne. Jeg opplever ikke det samme på NMBU, noe som er positivt, man skal være opptatt av å gjøre det bra på skolen, men finn balansen mellom skole og fritid. - Det er viktig også inn i arbeidslivet, for mye av det ene eller det andre kan gjøre at man mister motivasjonen og vil etter hvert mistrives som person.

Og så vil jeg legge til at mangfoldet på NMBU er unikt, mye takket være det fantastiske foreningslivet, som igjen bidrar til en sunn og positiv studiekultur, det i seg selv gjør NMBU til en av Norges beste studiesteder (helt subjektiv sett selvfølgelig 😊) – heia NMBU!



Publisert - Oppdatert

Del på