Jeg har min utdannelse innen massespektrometri og organisk kjemi fra Universitetet i Oslo, men jeg begynte på NLH, som nå heter NMBU, i 1992. Jeg er ansatt som professor ved Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Jeg har min tilhørighet til Bioanalytisk forskningsteam, samt forskningsgruppen for kjemi. Min forskning benytter meg av moderne kjemiske analyseinstrumenter til å studere primært lipider i ulike næringsmidler. I dette forskningsarbeidet bruker jeg instrumenter som feks høyytelses-væskekromatografi (HPLC) og gasskromatografi (GC) som har tilkoblet moderne massespektrometre samt andre relevante detektorer.
Instrumenteringen jeg hovedsakelig bruker i dag er GC-Orbitrap fra Thermo og et LC-MS/MS instrument som også er produsert av Thermo. Dette instrumentet er av typen lineær ionefelle. I tillegg benytter jeg meg av GC-FID, Headspace GC-FID og HPLC-UV.
Jeg underviser i og er emneansvarlig for to MS-kurs (KJM313 og KJM410), det ene på master og det andre på PhD-nivå. Jeg er også ansvarlig for NMBU sitt kromatografikurs (KJM310) som også er på masternivå. I tillegg har jeg noen forelesninger i anvendt analytisk kjemi (KJM314), organisk spektroskopi (KJM311) og i introduksjonskurset ved KBM som heter Introduksjon til bioteknologi og kjemi (BIO101).