TIP300 Konsept og produktrealisering
Studiepoeng:15
Ansvarlig fakultet:Fakultet for realfag og teknologi
Emneansvarlig:Shailendra Singh
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk
Antall plasser:24
Frekvens:Årlig.
Forventet arbeidsmengde:Forelesninger/veiledning med egenaktivitet og hjemmearbeid; ca. 60 timer. Individuelt prosjektarbeid og presentasjon; ca. 315 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i høstparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i høstparallellen.
Om dette emnet
Emnet er bygget opp av tre hoveddeler:
Del 1: Innledende forelesninger som tar for seg videregående temaer i moderne konseptutvikling og produktrealisering. Viktige stikkord er bl.a. bærekraftighetshensyn og industriell økologi, integrert produktutvikling (IPD), utviklings- og seleksjonsmetodikk, funksjonsanalyse og spesifisering, konseptualiseringstrinn, screeningsregimer og eksterntesting, utvalgskriterier, resultatbehandling og kvalitetssikring mv. Videre gjennomgås sentrale standarder, viktige aspekter knyttet til ergonomi og sikkerhet, regelverk, produktansvar og produktdokumentasjon, moderne industrielle produksjons-systemer og metoder, anvisninger og underlag for tidligproduksjon, kostnadskalkyler for prototyper og mindre produksjonsserier mv.
Del 2: Selvstendig prosjektarbeid som utgjør brorparten av læringsprosessen og arbeidsbyrden i emnet, og gir trening i gjennomføring av tidsavgrensede utviklingsoppdrag, samt prosjektorganiseringen og rapporteringsformen som danner grunnlag for masterarbeider. Prosjektarbeidet tar utgangspunkt i en tidlig identifisering av flere potensielle utviklingsoppdrag, som kan bestå av egne produktideer, avgrensede industrielle utviklingsoppdrag, pågående FoU, eller forprosjekt til det påfølgende mastergradsarbeidet. Ett av disse oppdragene skal velges ut, konkretiseres, planlegges og gjennomføres innen gitte tidsrammer.
Del 3: Rapportering og resultatpresentasjon etter nærmere anviste rapporteringskrav utgjør siste delen av emnet, der alle faser av prosjektarbeidet skal dokumenteres ved skriftlig rapport som leveres til ekstern bedømming, og avsluttes med et kort muntlig fagforedrag med presentasjon av prosjektresultater.
Dette lærer du
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav