GEO300 Videregående hydrogeologi
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning
Emneansvarlig:Helen Kristine French
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk, norsk
Frekvens:Årlig.
Forventet arbeidsmengde:Totalt 250 timer. Teori: 110 timer. Øvelser og innleveringer: 40 timer. Modellering: 100 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet har undervisning/vurdering i høstparallellen.
Om dette emnet
Dette lærer du
Kunnskap
Studenten skal ha innsikt i kvantitative metoder for å beskrive strømning av vann og forurensinger i mettet og umettet sone. Studenten skal ha tilstrekkelig kunnskap om geokjemiske prosesser, retardasjon og nedbrytning til å kunne vurdere effekten av menneskelig inngrep i grunnvannsystemer. Studenten skal kjenne til ulike metoder for å beskrive grunnvannssystemet inkludert geofysiske metoder og grunnleggende geostatistikk og kunne bruke grunnvannsmodeller som prediksjonsverktøy. Studenten skal kunne vurdere risiko for endringer av grunnvannsressurser både når det gjelder kvantitet og kvalitet som en følge av menneskelig inngrep, og se dette i sammenheng med en bærekraftig forvaltning av grunnvann.
Ferdigheter
Studenten skal med basis i tilgjengelig nasjonale databaser og informasjon om geologiske forhold kombinert med en bestemt type forurensning kunne sette opp en konseptuell modell for forurensningstransport. Med basis en kjent situasjon, skal studenten kunne foreslå metoder som kan anvendes for å karakterisere en forurensingssituasjon, og kunne beregne utfall av en slik situasjon ved hjelp av modellverktøy benyttet i kurset, og usikkerheter/begrensninger av målemetoder (i felt og laboratoriet) og modell beregninger.
Generell kompetanse
Analysere en sammensatt situasjon, romlig og over tid. Kunne presentere en problemstilling, forklare metoder, data, analyseresultater og diskutere disse med personer både med og uten grunnvannskompetanse.
Læringsaktiviteter
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Undervisningstider
Opptakskrav