AQX301 Fiskehelse
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Øystein Evensen
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk, norsk
Antall plasser:Ingen
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:125 timer
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet har undervisning/vurdering i vårparallellen.
Om dette emnet
Dette lærer du
Kunnskap:
-Ha kunnskap om de viktigste, forekommende infeksjons- og produksjonssykdommene i norsk oppdrettsnæring, kunne klassifisere de viktigste infeksjonssykdommene, kjenne etiologien til de ulike infeksjonene, forklare hvordan oppdrettsnæringen kan forebygge forekomst og opptreden av disse sykdommene, inkludert vaksinasjon og biosikkerhet, samt forstå underliggende forhold som gir opphav til de viktigst forekommende produksjonssykdommer
-Forstå og forklare samspillet mellom stress, god helse og velferd hos oppdrettsfisken og betydningen av dette samspillet for en bærekraftig oppdrettsnæring
Ferdigheter:
-Kan bruke kunnskapen de erverver til å finne fram til og henvise til relevant litteratur, kunne oppdatere sin kunnskap om nyvinninger innen fagområde
-Kan presentere, utveksle forklare sine synspunkter på aktuelle utfordringer innen fagområdet.
Generell kompetanse:
-Ha innsikt i relevante faglige problemstillinger knyttet til helse og velferd hos oppdrettsfisk, hvordan sykdommer diagnostiseres og behandles, samt generelle prinsipper for forebyggelse av og kontroll med de ulike sykdommene.
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav