Studier for fremtidens matproduksjon

Av Janne Karin Brodin

Bachelor i Husdyrvitenskap og Bachelor i Plantevitenskap

Student og ku

Bachelor i Husdyrvitenskap

Studiet passer for deg som er interessert i dyr og en bærekraftig husdyrproduksjon. Klima og dyrevelferd er i fokus. 

Er du opptatt av hvordan vi kan opprettholde en trygg og sikker matproduksjon i Norge? Eller er du kanskje mest interessert i avl og genetikk, ernæring, etologi og dyrevelferd? 

Du lærer om hvordan velge ut de beste produksjonsdyrene, og hva dyrene trenger av næringsstoffer, slik at dyrevelferd og dyrehelse ivaretas.

Les om bachelor i Husdyrvitenskap

Studenter  i åker

Bachelor i Plantevitenskap

Studiet er en fulltreffer for deg som vil lære om matproduksjon, plantebiologi, grøntmiljø og kulturlandskap. Du lærer blant annet om hvordan klimaet påvirker andre miljøforhold, plantenes vekst og utvikling og bærekraftig bruk av naturgrunnlaget.

Grunnleggende naturvitenskap står sentralt i studiet og gir spesifikk kunnskap om planter og dyrkingsmåter, som bruk av planter til mat, fôr og pryd. I tillegg til grunnfagene kan du lære om planteprodukters betydning for ernæring, kvalitet, jord, miljø og bærekraftige produksjonssystemer, urbant landbruk, landskapsplanter og grøntanlegg.

Les om bachelor i Plantevitenskap

Publisert - Oppdatert

Del på