BachelorHeltidMat, teknologi og helse
Er du nysgjerrig på fremtidens mat? Med en bachelor i Mat, teknologi og helse blir du godt forberedt til en spennende karriere i et felt som utvikler seg raskt og som er utrolig viktig for fremtiden.
Søknadsfrist:
Studiestart:
Høst
Antall studieplasser:
20
Gjennom bachelorprogrammet i Mat, teknologi og helse vil du få en grundig forståelse av hvordan maten vi spiser blir til – fra råvarer til ferdige produkter. Du bruker prinsipper fra biologi, kjemi og fysikk til å utforske alt fra matens kjemiske oppbygning til hvordan produksjonsteknologi, mattrygghet, ernæring og helse henger sammen.
Du får innsikt i alle prosessene som bestemmer matens kvalitet og hvordan matindustrien utvikler bærekraftige løsninger for å sikre trygg og sunn mat til befolkningen, både i dag og i fremtiden.
Hos oss får du tett oppfølging fra veileder og tilgang til topp moderne utstyr, som gjør deg godt forberedt når du skal ut i arbeidslivet. Våre studenter har mye tid til praktisk arbeid i laboratoriet og i Matpiloten – Norges eneste forskningsfabrikk for mat. Vi har også et eget innovasjons-laboratorium for studenter, FoodLabs, hvor du kan teste ut dine egne ideer og innovative løsninger.
I tiden framover må vi sikre sunn og trygg mat til en økende befolkning, redusere matsvinn, og effektivisere matproduksjonen – uten at det går utover smak, næringsverdi eller mattrygghet.
Derfor trenger matindustrien kreative folk med oppdatert kunnskap om råvarer, nye teknologier, produktkvalitet og mattrygghet.
Karrieremuligheter
Etter fullført bachelorgrad står du rustet til å arbeide i både offentlig og privat sektor, fra produksjonsplanlegging og kvalitetskontroll til forskning og analyse. Bachelorgraden i Mat, teknologi og helse gir deg et solid grunnlag for å jobbe i en av Norges største og viktigste næringer.
Mange velger også å fortsette med en mastergrad i Mat, teknologi og helse, der du kan spesialisere deg ytterligere innen temaer som mattrygghet, produktutvikling eller ernæring.
Hva lærer du?
Muligheter for utveksling
Programmets oppbygning
Om programmet