BachelorHeltidHusdyrvitenskap
Studiet passer for deg som er interessert i dyr og en bærekraftig husdyrproduksjon. Klima og dyrevelferd er i fokus.
Søknadsfrist:
Studiestart:
Høst
Antall studieplasser:
40
Opptakskrav:
Studiekompetanse + realfagskrav
Mer om opptakskrav
Er du opptatt av hvordan vi kan opprettholde en trygg og sikker matproduksjon i Norge? Eller er du kanskje mest interessert i avl og genetikk, ernæring, etologi og dyrevelferd?
Bli med å forme fremtidens matproduksjon
Esther og Kristin valgte å studere husdyrvitenskap fordi det er stor etterspørsel etter kompetanse innen bærekraftig matproduksjon. De forteller også om det mest spennende med studiet og om studentmiljøet. (interaktiv brosjyre med video)
Du lærer om hvordan velge ut de beste produksjonsdyrene, og hva dyrene trenger av næringsstoffer, slik at dyrevelferd og dyrehelse ivaretas. Utdanningen passer for deg som er interessert i å være med på å forme morgendagens matproduksjon.
Studiet starter med et innføringskurs i norsk husdyrproduksjon. Videre fokuserer studiet på de husdyrbiologiske kjerneområdene som ligger til grunn for god dyrevelferd og en bærekraftig matproduksjon.
I tillegg kommer emner i kjemi, økonomi, statistikk, filosofi og vitenskapsteori.
Bachelorstudiet avsluttes med en bacheloroppgave på 15 studiepoeng.
Det er tilrettelagt for utveksling høsten 3. året. Det er også muligheter for Internship 3. studieår.
Karrieremuligheter
Etter en avsluttet bachelorgrad kan du kvalifisere til:
- Rådgiver- eller konsulentstilling i landbruksnæringene, i landbrukets organisasjoner, bedrifter innen matproduksjon og i offentlig sektor som i en kommune.
- Studiet gir også et godt grunnlag for å drive egen bedrift innen landbruket.
- Med praktisk pedagogisk utdanning kan du bli lærer på naturbruksskole.
- Med snitt på minimum C fra bachelorgraden kvalifiserer du til videre masterstudier ved NMBU og andre læresteder.
Fire av våre kandidater
Martine Louise Nordås – master i husdyrvitenskap
Martine jobber som fjørferådgiver i Nortura. Hun synes det beste med jobben er at hun får være så tett på en veldig spennende næring som stadig er i utvikling, med varierte arbeidsdager og stadig nye utfordringer.
Vegard Skartland fikk jobb allerede før han var ferdig med studiet. Nå jobber han som fôringsrådgiver i TINE Medlem. I jobben treffer han mange flinke melkebønder, som han kan bidra med rådgivning til, men også lærer mye av.
Martin Opheim Gløersen jobber som avlsrådgiver i Norsk Sau og Geit. Etter endt studie i husdyrvitenskap fikk Martin drømmejobben, å jobbe med saueavl, som er en av hans store interesser. Kompetansen han tilegnet seg i studiet er en forutsetning når han nå er med på utviklingen av avlsarbeidet på sau i Norge.
Mary Ueland har nylig fullført master i husdyrvitenskap. I studiet sitt var Mary med på forsøk med nye bærekraftige fôringredienser. Greenfeederen i fjøset måler hvor mye metan kua slipper ut. Målet er å finne nye fôringredienser som gjør kua mer klimavennlig.
Hva lærer du?
Muligheter for utveksling
Programmets oppbygning
Om programmet