Nasjonal studentkonkurranse

SITRAP vil inspirere til tverrfaglig samarbeid og nettverksbygging på tvers av studieprogram og studiesteder. Hensikten er å få vite mer om hvordan studenter lærer og utvikler samarbeidskompetanse.



SITRAP inviterer til en årlig nasjonal studentkonkurranse innenfor stedsutvikling. Årets problemstilling annonseres i mai, det arrangeres workshop i august/september og innleveringsfristen er i september hvert år. Bidragene vurderes av en jury etter fastsatte vurderingskriterier. Vinnerne annonseres på SITRAPs årskonferanse i slutten av oktober.

Premiepotten er på 100 000,-, og det beste bidraget får en premie på minst 30 000,-

Gå til temaet for 2024: Selfieturisme – Hva er glansbildenes bakside?

Temaet for 2023 var "Skolen som stedsutvikler".


Hva er stedsutvikling?

Stedsutvikling rommer en lang rekke tema som er avgjørende for å skap livskraftige lokalsamfunn, enten det gjelder næringsliv, demografisk utvikling, nærmiljø, integrering, kulturmangfold, sosiale lag eller oppvekstsvilkår.

Hvorfor en konkurranse i stedsutvikling?

Stedsutvikling og lokal samfunnsutvikling er i kjernen av den romlige planleggingens oppgaver. Det berører problemstillinger på tvers av mange kunnskapsfelt. God og bærekraftig stedsutvikling krever kompetanse i samhandling og tverrfaglig problemløsning. Dette kan man ikke utelukkende lese seg frem til, men er noe man må øve seg opp i. Studenter får sjelden mulighet til å jobbe på tvers av ulike studieretninger. Ved å delta i denne konkurransen kan studentene få innblikk i hva som møter dem i arbeidslivet, hvor de ofte må samarbeide med kollegaer fra ulike fagområder og profesjoner.

Hvem kan delta?

Studenter fra alle fagområder og universiteter i Norge kan delta, men teamleder må studere romlige planleggingsfag ved en norsk institusjon eller være en norsk student som studerer tilsvarende fag utenlands. Hvert team skal være på 3-6 medlemmer.

Teamleder registrerer teamet.

Med planleggingsfag mener vi studieprogrammer som dekker alle varianter av stedsutvikling, samfunnsplanlegging, by- og regionplanlegging, arkitektur, landskapsarkitektur, urban design, eiendomsutvikling og eiendomsfag.

Teammedlemmer kan være fra alle fagområder.

Vi oppfordrer deltakere til å danne tverrfaglige team, også på tvers av studiesteder, men det er ikke en forutsetning for deltagelse.

Hvordan kan man delta?

Deltagerne leverer inn bidrag til konkurransen ved å sende en e-post til sitrap@nmbu.no med vedlegg og/eller lenke til besvarelsen.

Gå til temaet for 2024: Selfieturisme – Hva er glansbildenes bakside?

Kontakt

Urban Lab er et studentinitiert prosjekt som er støttet av SITRAP gjennom en 3-åring finansiering fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.
Foto: Urban Lab