Veterinær med Europeisk spesialisering i klinisk og komparativ ernæring (Dipl. ECVCN) og doktorgrad innen ernæring.
Jeg er en europeisk spesialist i klinisk og komparativ ernæring, og fullførte mitt residency ved Universitetshospitalet for Familiedyr i København. Etter min periode i smådyrpraksis jobbet jeg som veterinæransvarlig for et fôrselskap før jeg tok min doktorgrad ved NMBU. Min doktorgrad omhandlet bruk av omega-3 og omega-6 i dietten og antioksidanter (selen) på ernæringsmessig sammensetning av kyllingkjøtt, samt effekten av disse næringsstoffene på mage-tarmhelse hos kylling.
Jeg har tidligere jobbet som smådyrveterinær, i tillegg til praksis med produksjonsdyr og hest, og vært medeier i en dyreklinikk. Siden 2007 har jeg fokusert utelukkende på generell og klinisk ernæring. Etter doktorgraden jobbet jeg som utviklingssjef for svinefôr og som fagansvarlig for ernæring og tilskuddsfôr i veterinær dermatologisk praksis, med fokus på hunder og katter med hud-, mage-tarm- og allergiproblemer. Her jobbet jeg direkte med pasienter og veterinærer, samt med merking og kvalitet av tilskuddsfôr og omega-3 fiskeoljetilskudd til hund og katt.
Siden 2018 har jeg jobbet som veterinær og førsteamanuensis i ernæring ved Institutt for parakliniske fag, og er tilknyttet forskningsgruppen Ernæring og helse ved NMBU Veterinærhøgskolen. Jeg jobber med ernæring med hovedvekt på klinisk ernæring av hund, katt, samt ernæring til gris og fjørfe. Til daglig er jeg ansvarlig for undervisning i ernæring og klinisk ernæring for veterinær- og dyrepleierstudenter, og har konsultasjoner med henviste pasienter for å sette sammen individuelt tilpassede hjemmelagde dietter til både friske og syke hunder og katter.
Forskningsfokus på bruk av råvarer og tilskudd til hest, gris og hund, samt betydningen av ernæring og råvarer på mage-tarm helse i relasjon til stress hos dyr.