Plastportalen.no er lansert

Av Tina Rise Tuveng

Gustav Vaaje-Kolstad
Gustav Vaaje-Kolstand under lansering av plastportalen.noFoto: Signy Fardal

Gjennom forskningsprosjektet Enzyclic har Bellona, i samarbeid med de andre partnerne i prosjektet, utviklet plastportalen.no, en nettside dedikert til å samle informasjon om bærekraftige plastprosjekter i Norge. Målet er at nettsiden vil bli en viktig ressurs for alle som er interessert i plast og bærekraft.

Plastportalen.no ble offisielt lansert på BellonaForum tirsdag 18. juni 2024. Arrangementet samlet over 50 deltakere, både fysisk i Bellonas lokaler i Oslo sentrum og online. Joakim Hauge, teamleder for bioøkonomi i Bellona, ledet deltakerne gjennom programmet. Han la vekt på at fokus for dagen skulle være på mulige løsninger for resirkulering av plast, snarere enn problemene plasten fører til.

Ulike deltakere i Enzyclic-prosjektet delte sine perspektiver og ekspertise innen plastområdet. Gustav Vaaje-Kolstad, leder av Enzyclic, snakket om muligheter innen bioteknologisk resirkulering av plast. Thor Kvamfjord fra Norner, et selskap som driver med forskning og utvikling innen polymerkjemi, diskuterte rundt nødvendigheten av å tilpasse seg endringer i regulering av plastindustrien og produsentansvar. Redaktør for plastportalen.no og LCA-rådgiver i Bellona, Marina Hauser, forklarte visjonen bak nettsiden. Hensikten er å skape et samlingspunkt hvor alle interesserte kan finne oppdatert informasjon om plast generelt og prosjekter som pågår.

Møtet ble avsluttet med en interessant debatt, ledet av Silje Båtsvik Risholm (Bellona), om hva som må til for å drive utviklingen i riktig retning når det gjelder plastproblematikken. Debattantene var Ola Elvestuen (Venstre), Sigrid Heiberg (MDG) og Vincent Eijsink (NMBU).

Utviklingen av plastportalen.no er finansiert av Enzyclic og NMBUs Bærekraftsarena SmartPlast.

Publisert - Oppdatert

Del på