Nora har fått jobb i Sopra Steria

Av Heidi Almås

Nora - Masterstudent Handelshøyskolen
Nora har allerede fått jobb etter masteren sin. Til høsten starter hun i Sopra Steria.Foto: Handelshøyskolen NMBU

- Jeg ønsket en utdanning som ikke bare fokuserte på tradisjonell økonomi, men som også inkluderte viktige dagsaktuelle og fremtidsrettede temaer. Nora Wallace Haaland går rett fra master til jobb som forretningsrådgiver i Sopra Steria. Der skal hun hjelpe kundene med å finne innovative og bærekraftige løsninger på komplekse forretningsutfordringer. 

Hva gleder du deg til, i møtet med arbeidslivet?  

Til høsten starter jeg som forretningsrådgiver i Advisory-avdelingen for Sopra Steria. Jeg gleder meg til å kunne jobbe tett på kundene og hjelpe dem med å finne innovative og bærekraftige løsninger på komplekse forretningsutfordringer. Jeg er også nysgjerrig på å utforske de ulike sektorene og bransjene vi jobber med, og hvordan jeg kan bidra med min spesifikke kompetanse.  

Hvordan var veien fra videregående til studier, og nå kommende jobb?   

Da jeg gikk på videregående bestemte jeg meg for å studere økonomi, og det viste seg å være riktig retning for meg. Jeg tok bacheloren min i økonomi og administrasjon ved NTNU Handelshøyskolen. Underveis i studieløpet mitt hadde jeg en vikarstilling i Handelsbanken, noe som ga meg verdifull innsikt i arbeidslivet før endt studieløp. Etter bachelorgraden valgte jeg å søke på master, da jeg ønsket lære mer om den fremtidsrettete økonomien vi står ovenfor, og trivdes godt i studenttilværelsen. Jeg begynte derfor på master i økonomi og administrasjon med spesialiseringen energi-, klima- og miljøøkonomi, og fikk under siste vårsemester tilbud om fast stilling i Sopra Steria.  

Hvorfor valgte du master i økonomi og administrasjon på NMBU?   

Jeg valgte master i økonomi og administrasjon med spesialisering i energi-, klima-, og miljøøkonomi på NMBU av flere viktige grunner. Først og fremst har NMBU et sterkt fokus på bærekraft og miljø, noe som stemmer godt overens med mine egne interesser og verdier. Jeg ønsket en utdanning som ikke bare fokuserte på tradisjonell økonomi, men som også inkuderte viktige dagsaktuelle og fremtidsrettede temaer. Jeg har også satt pris på fleksibiliteten i studieprogrammet, som har gitt meg muligheten til å tilpasse min utdanning etter mine interesser og mål. Til slutt vil jeg også fremme det inkluderende og sosiale miljø ved NMBU, det var en viktig faktor for meg da det kom til valg av studiested.  

Utveksling  

Jeg valgte å reise på utveksling for å utfordre meg selv både faglig og personlig. Det ga meg en mulighet til å oppleve et helt nytt miljø, og lot meg utforske ulike internasjonale aspekter i spesialiseringen min. Jeg dro til Budapest i Ungarn høstsemesteret 2. året. Utveksling er en erfaring jeg anbefaler til alle studenter!   

Hva er dine erfaringer med studentmiljøet på NMBU?  

Jeg synes studentmiljøet på NMBU er svært imøtekommende. Det er enkelt og gøy å engasjere seg. Som student møter du lett andre på tvers av studier, med like interesser som deg selv. Jeg var blant annet artist funksjonær under UKA og aktuelt-komitemedlem for Samfunnet i Ås.  

Hvilke råd har du til kommende studenter?  

  • Velg emner som engasjerer deg, selv om de kan være utfordrende.  
  • Engasjer deg utenfor studie. Delta i studentorganisasjoner, foreninger, verv eller andre aktivitet som interesserer deg.  
  • Vær åpen for nye erfaringer. Utnytt muligheten for utveksling eller praksisplasser.  

Publisert - Oppdatert

Del på