Fra sommerjobb til fulltidsjobb hos BDO

Av Heidi Almås

Trude - student Handelshøyskolen
Trude er snart ferdig med master i økonomi og administrasjon, og har allerede fått jobb hos BDO som finansiell revisor innenfor bransjen eiendom.Foto: Handelshøyskolen NMBU

Trude Vigre skal kontrollere både regnskap, drift og helheten til eiendomsselskap, som finansiell revisor hos BDO. Hun anbefaler sterkt kommende studenter å benytte seg av sjansen til både å dra på utveksling og engasjere seg i studielivet. 

Hva jeg gleder meg mest til i arbeidslivet: 

  • Sette kunnskap ut i praksis 
  • Ungt miljø i BDO  
  • Lære masse. Spesielt om helheten til et selskap, regnskap og eiendomsbransjen 
  • Slippe eksamener og forelesninger 
  • Flytte til Oslo i egen leilighet 

Hvordan var veien fra videregående til studier, og nå kommende jobb?  

Jeg hadde to friår etter videregående og var usikker på hva jeg ville studere. Søsteren min snakket veldig varmt om NMBU og studentlivet, så jeg søkte bachelor i økonomi og administrasjon fordi jeg likte tall og økonomi. 

Etter bacheloren følte jeg meg ikke ferdig med Ås, så jeg søkte videre på master i økonomi og administrasjon. Det var mange spesialiseringer å velge mellom og jeg landet på finans, men tror jeg kunne vært fornøyd med flere retninger. Jeg synes det er mange spennende fag på NMBU og liker at vi har en valgfrihet og at det er stort fokus på bærekraft, og derfor mange bærkraftsfag. Masteren min handler også om bærekraft. 

Jeg jobbet som summer intern i BDO sist sommer, og søkte derfor videre til fulltidsjobb.  

Utveksling 

Jeg har vært på utveksling i Sevilla i Spania. Det var et fantastisk semester. Det ga meg verdifull innsikt i annen kultur og venner for livet. 

Min erfaring med studentlivet 

NMBU sin campus er utrolig fint, det føles trygt og avslappende. Studentlivet er veldig bra, jeg har vært med i sosialforening Collegium Alfa, linjeforeningen Optimum, samt komite på samfunnet. Det er veldig mange ulike muligheter til å engasjere seg, og det er også veldig sosialt å bo i kollektiv. 

Mine råd til kommende studenter 

  • Søk NMBU og bli med i forening/idrettslag/komite! 
  • Bli med på mye, ta verv og engasjer deg. 
  • Her kan du utfordre deg selv innenfor trygge rammer. 
  • Og dra på utveksling! 

Publisert - Oppdatert

Del på