Hvordan blir vi bedre? Læring i byutviklingsprosjekter

Av Jayne P Lambrou

Oslo Urban Week 2023
Oslo Urban Week 2023Foto: Shutterstock

SITRAP arrangement på Oslo Urban Week. Med tidligere landslagsspiller i fotball Erik Thorstvedt, skuespiller Camilla Frey, tidligere hær-sjef Robert Mood, jazzmusiker Bugge Wesseltoft og flere.

Oslo Urban Week (OUW) arrangeres av Oslo Metropolitan Arena og skal være «et verksted for bedre byutvikling - en møteplass for deg som er engasjert i utviklingen av framtidens byer og lokalsamfunn.» I år har SITRAP et eget arrangement i arrangementet.

Onsdag 13. september vi inviterer til to samtaler om hvordan vi blir bedre. Dette skjer i Nationalteatret Konferansesenter i Oslo.     

Små og store byutviklingsprosjekter krever samarbeid i stadig nye konstellasjoner. I to programposter på OUW skal SITRAP diskutere forbedringskulturen i byutviklingen. Det innebærer å overføre lærdom fra ett prosjekt til det neste. Har vi en kultur for dette i byutviklingen?

Vi skal arrangere to bolker som retter søkelyset på LÆRING I BYUTVIKLINGSPROSJEKTER. Bedre integrasjon med praksisfeltet er et av våre strategiske områder.

Del 1. Onsdag 13. september, kl. 10:00-12:00

I den første bolken rettes oppmerksomheten mot problemforståelsen i bransjen. Verdsetter vi de andres innsats? Kunne vi lært mer av egne erfaringer?

Her vil Maren Hersleth Holsen, divisjonsleder Plan & Urbanisme, Henning Larsen Norge, Lene Basma, avdelingsleder Prosjektutvikling, Drammen kommune og Salman Saeed, regiondirektør boligutvikling Oslo øst, Skanska Eiendomsutvikling dele sine erfaringer.

Del 2. Onsdag 13. september, kl. 13:00-15:00 .

I den andre bolken kaster vi et blikk på fagområder der læringsoverføring er en forutsetning for å lykkes. Her får vi høre fra lagidrett, improteater, militære operasjoner og jazz hvordan man presterer når samarbeidet foregår i skiftende konstellasjoner. Kan vår bransje lære av andres forbedringskultur?

Til å gi oss mer innsikt i hva som kjennetegner gruppeprestasjoner og hvordan vi kan spille hverandre gode, har vi invitert Erik Thorstvedt (lagidrett), Camilla Frey (improvisasjonsteater), Robert Mood (militære fredsoperasjoner) og Bugge Wesseltoft (jazz). Dette er personer med erfaringer fra felt som ligger langt unna byutvikling og romlig planlegging. Vi er spent på hva vi likevel kan lære av deres erfaringer med å prestere i ulike samarbeidskonstellasjoner.

Til å kommentere det overordnede spørsmålet Kan vi tilrettelegge for læringsoverføring i byutviklingsprosjekter? Har vi invitert representanter fra ulike arenaer som har satt dette som et slags mandat for sin virksomhet. Disse er ByLab Oslo v/ Sigrid Furuholt Engelstad, Doga v/ Ingerid Helsing Almaas, seniorrådgiver, fagansvarlig for tidligfase arkitektur, Byarkitektrollen v/ (under avklaring) og Oslo Metropolitan Area v/ Ida Hjeltnes, utviklingsdirektør.

Fra SITRAP deltar Terje Holsen som moderator i første bolk, Marius Grønning som moderator for andre bolk og Elin Børrud, senterleder SITRAP, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Gå inn på https://oslourbanweek.no/ for å lese mer, melde deg på eller ta kontakt med SITRAP@nmbu.no for andre spørsmål.

Oslo Urban Week 2023
Oslo Urban Week 2023 Foto: OUW

Publisert - Oppdatert

Del på