Sharon Nyttes doktorgradsarbeid konkluderer med at nordmenn støtter flytende havvind. Dette gjelder først og fremst prosjekter som bruker norsk teknologi og leverer strøm tilbake til Norge.
Norge har enorme havområder med mye vind, som gjør det godt egnet for vindkraft. De aktuelle områdene er svært dype, selv langs kystlinjen. Den gjennomsnittlige dybden er 60 meter for Nordsjøen, 1600 meter for Norskehavet, og 230 meter for Barentshavet. Vindmøller som står på fast grunn har en dybdegrense på 60 meter, derfor må Norge eventuelt bruke en type vindmøller som flyter på overflaten for å oppnå sine 30GW havvind ambisjoner innen 2040.
Her har Norge flere fordeler med sin lange erfaring med å bruke flytende teknologi i olje- og gasssektoren og en leder i utvikling av havvind prosjekter. Hovedmålet med avhandlingen til Nytte er å undersøke om nordmenn støtter utviklingen av flytende havvind prosjekter og etableringen av en industri. I tillegg inkluderer avhandlingen en gjennomgang som identifiserer relevante attributter for å analysere havvind eksternaliteter, indirekte effekter som her for eksempel kan være påvirkning på miljøet, samfunnet og økonomien som følge av produksjon og bruk av offshore vindkraft.
Avhandlingen viser at nordmenn støtter igangsettingen av flytende havvind prosjekter. Selv om støtten er konsekvent over hele Norge, er den imidlertid avhengig av prosjekters egenskaper. For eksempel foretrekkes lokal forbruk av produsert elektrisitet, og anvendelsen av norsk teknologi, inkludert flytende plattformer.
Kort sagt påvirker folks sosiodemografi, deres oppfatninger om teknologirisiko og fordel, deres holdninger til utvidelse av aktiviteter for eksisterende næringer til havs, samt deres oppfattede betydninger og tilknytning til havet, deres holdninger til nye flytende havvindkraftprosjekter. Nytte trekker også frem hvordan synligheten av vindkraftverk i litteratur og forskning påvirker aksept, samt hvordan havvind prosjekter påvirker marine økosystemer og tradisjonelle næringer til havs .
Avhandlingen til Nytte gir relevante innsikter for økonomisk evaluering av havvind prosjekter, og en dypere forståelse av faktorer som er avgjørende når støtte til nye fornybare energiprosjekter skal måles. I en tid med bruk av offentlige midler for å utvikle prosjekter, er riktig verdivurdering og kostnadsberegning av fornybare energiprosjekter, inkludert deres sosiale kostnader, avgjørende for optimal prosjektgjennomføring.