Kvige på beite
Foto: Janne Karin Brodin

I prosjektet kombineres nye metanhemmende fôringredienser, dyreforsøk og holo-omikk for å analysere kyr, fôret og mikrobene deres i fellesskap.

02 jan. 2020 - 01 jan. 2025

Ascending Investigator Fellowship from the Novo Nordisk Fonden

Om prosjektet

Befolkningsveksten fører til en økning i produksjonen av storfe til mat, noe som krever mer effektive og bærekraftige metoder. En lovende måte å oppnå dette på, er å avdekke sammenhengen mellom fôret kyrne spiser, deres kroppsfunksjoner og mikrobene i tarmen, ikke bare for å optimalisere ernæringen, men også for å redusere utslippene av klimagasser (metan). Vår nye strategi for å studere dyret, kostholdet og alle mikrobene som én enhet (holobionten), kalles holo-omikk.

Denne strategien, som er muliggjort av nyere bioteknologisk utvikling, kan gi oss en bedre forståelse av hvordan dyr fordøyer fôret sitt og opprettholder veksten. Dette prosjektet kombinerer nye metanhemmende fôringredienser, dyreforsøk og holo-omikk for å analysere kyr, fôret og mikrobene deres i fellesskap. Resultatet vil være optimalisering av fôringsstrategier som er skreddersydd for spesifikke typer kyr, for til slutt å forbedre deres vekst og produksjon og samtidig redusere karbonavtrykket.

Deltakere