Mot en bærekraftig fôrpelletering med nye råvarer og enzymer for å møte utfordringene i en fôrteknologi under utvikling

Av Dejan Miladinovic

Fish farm worker holds scoop of pelleted feed

Dejan Dragan Miladinovic forsvarer sin doktorgradsavhandling "Mot en bærekraftig fôrpelletering med nye råvarer og enzymer for å møte utfordringene i en fôrteknologi under utvikling" ved NMBU 11. desember 2023.

Doktorgradsarbeidet tar sikte på å revolusjonere fôrindustrien for akvatiske dyr ved å utforske bærekraftige metoder for fôrpelletering ved bruk av innovative råvarer og enzymer med single-die pelleteringsutstyr. Denne avhandlingen gir innsikt i utfordringene som er knyttet til utviklingen av fôrproduksjon og presenterer løsninger som vil bidra til en mer bærekraftig praksis og analysemetoder.

Gjennom grundig forskning og eksperimenter har Dejan Dragan Miladinovic identifisert nye og effektive metoder som kan brukes på nye fôrråvarer, som mikroalger og gjær. Disse råvarene blir stadig viktigere i fôrproduksjon. Ved å inkludere enzymer i prosessen, blir fôret mer bærekraftig. I tillegg endres næringsverdien, og muligens også fordøyeligheten og ytelsen til fôret. Bruk av enzymer gjør også at selve pelleteringsprosessen krever mindre energi.

Avhandlingen gir et verdifullt bidrag til både vitenskapen og industrien ved å adressere utfordringer i fôrproduksjonen og foreslå praktiske løsninger for å oppnå bærekraftige resultater for den fysiske kvaliteten til fôrpellets for akvatiske dyr.

Vi inviterer interesserte parter, media og publikum til å delta på Dejan Dragan Miladinovic sitt doktorgradsforsvar for å få et dyptgående innblikk i denne innovative tilnærmingen til fôrproduksjon.

Dejan Dragan Miladinovic forsvarer sin doktorgradsoppgave 11. desember 2023. Se hele disputasoppslaget her.

For mer informasjon, vennligst kontakt: dmilad@nmbu.no

Publisert - Oppdatert

Del på