Kan droner erstatte traktoren? Hvilke fordeler har droner i skogbruket? I dette frokostmøtet vil du få innsikt i droner og hvordan man kan bruke disse i jord- og skogbruk.
Droner er et allsidig redskap som har potensialet til å revolusjonere både jordbruks- og skogsbrukssektoren. Kunnskapen som kommer fra kombinasjonen av dronefotografi, data fra sensorer og kunstig intelligens, kan være som magi for produktiviteten.
I dette frokostmøtet vil du få møte Kjetil B. Mathisen som er leder for «Norsk senter for dronetjentester» som vil fortelle om det nye senteret og mulighetene som droner kan gi. Videre vil Atilla Haugen fra Biodrone fortelle om hvilke oppgaver som droner kan utføre i jord- og skogbruk. I tillegg kommer forsker Stefano Puliti (NIBIO) for å fortelle om dyp læring i skongsnæringen.
Du kan melde deg på møtet gjennom dette skjemaet: https://nettskjema.no/a/276547
Velkommen til et møte om droner, tjenester og smart teknologi!
Dato: 23.08.2022
Tid: 08:15 – 10:00
Sted: Vitenparken, Campus Ås (NMBU)
Program:
08:15-08:40: Mingling og enkel servering
08:40 – 08:45: Introduksjon ved Solveig Fossum-Raunehaug (NMBU)
Ikke tilgengelig
08:45-09:00: «Norsk Senter for Dronetjenester» Kjetil B. Mathisen (leder, Norsk senter for dronetjenester)
Ikke tilgjengelig
09:00-09:15: «Droner i jord- og skogbruk – hva er mulig», Atilla Haugen (Biodrone AS)
Video09:15-09:30: «Drones and deep learning in forestry, the future ahead» ved forsker Stefano Puliti (NIBIO)
Video09:30-10:00: Spørsmål og diskusjon ledes av Harrieth Lundberg (prosjektleder, NMBU)
Om videoene
Videoene som ligger her er opptak av strømming. Det som vises i videoene er selve presentasjonen med foredragsholderen i hjørnet av videoen.
Om frokostmøtet
Frokostmøtet er en del av seminarserien "Fra Ide til Suksess". Seminarserien er i regi i av prosjektet «Entreprenørskapslandsbyen Campus Ås». Gjennom denne frokostseminarserien vil du få innblikk i mye av de spennende innovasjonshistoriene og -mulighetene ved NMBU. Du vil få servert flere innovasjonsperspektiver, fra studenter og forskere til teknologioverføring og kommersialisering. Som en bonus får du også et innblikk hvordan innovasjonsøkosystemet ved NMBU fungerer.
Prosjektet «Entreprenørskapslandsbyen Campus Ås» er et samarbeid mellom Ard Innovasjon, Eik Lab, Aggrator og NMBU. Alle er aktører i innovasjonsøkosystemet ved NMBU og på Campus Ås. Prosjektet er finansiert av Viken fylkeskommune.