Søknad og finansiering

Av Heidi Almås

Sør-Afrika
Foto: Sør-Afrika

Drømmer du om et semester med internship i utlandet? Søknadsfristen er 1. oktober, men du kan melde din interesse før 1. september hvert år.

Hvem kan søke?

Internship Abroad er et internship- og utvekslingstilbud for masterstudenter med og uten entreprenørskapsbakgrunn. Både første års og andre års masterstudenter og studenter som har fullført en mastergrad, kan søke om opptak.

Søknadsfrist 1. oktober

Det er opptak 1 gang i året (høst) og internshipet er i vårsemesteret.

1. Meld din interesse

Du må melde din interesse innen 1. september ved å fylle ut nettskjemaet som ligger under knappen nedenfor.

2. Søknadsskjemaet blir tilsendt

I starten av september vil de som har meldt interesse få all den informasjon de trenger for å søke Internship Abroad innen 1. oktober.

3. Søknaden leveres innen 1. oktober

De ulike destinasjonen stiller litt ulike krav til CV og motivasjonsbrev og selve søknadsprosessen er noe ulik avhengig av om du er student på NMBU eller jobber/ er tilknyttet et annet universitet eller høyskole.

Finansiering

Hva er det som koster, og ca hvor mye koster det?

Disse kostnadene må du budsjettere for;

  • Skolepenger
  • Bolig
  • Flybilletter
  • Forsikring
  • Visum
  • Vaksiner

I tillegg kommer det du trenger av penger under oppholdet; Mat og drikke, klær, kultur og aktiviteter, etc. Se våre forslag til budsjett nedenfor, men husk at det er mange faktorer som påvirker forbruket. Foruten din måte å bruke penger på, kommer inflasjon / kronekurs. Prisene nedenfor kan også endre seg, så start med å sette opp ditt eget budsjett.

Sør-Afrika

Kostnader

Lånekassen gir et basislån som i teorien dekker alle skolepenger, reise og levekostnader. Basislånet er et lån, ikke et stipend, men inntil 40 prosent av dette lånet blir gjort om til stipend hvis du består utdanningen din og har inntekt og formue under grensene i Lånekassen.

Det er viktig å merke seg at støtten fra Lånekassen i realiteten ikke er nok til å dekke merkostnaden ved å reise ut. De fleste studenter har noen økonomiske forpliktelser hjemme i Norge under oppholdet, de reiser i helgene og opplever kulturtilbudet på stedet. Du må derfor ha egne sparepenger i tillegg til basislånet. Hvor mye du bør ha oppspart, finnes det ikke et enkelt svar på da prisnivået i USA er klart høyere enn Sør-Afrika og studenter har svært ulikt forbruk.

Skolepenger

Skolepenger for Rice University er stipulert til 70.000 NOK for 2024, mens skolepengene ved Stellenbosch University er satt til 35.000 NOK. Beløpene er ikke helt nøyaktige, da skolepenger forhandles hvert år og kursendringer kan gi utslag i både positiv og negativ retning.

Lånekassen dekker hele dette beløpet (40 % er stipend og 60 % er lån).

Forslag budsjett

Hva oppholdet ditt vil koste avhenger av flere faktorer. Under finner du et overslag for et opphold i 2025. Du må selv finne ut av alle kostnadene før du skal reise, og sette av penger til å bo og leve der du skal reise. Husk at kronekursen er lav, og at du trolig må ha egne oppsparte midler for oppholdet.

Slik KAN budsjettet se ut for de som reiser ut vinteren -25 (med forbehold om endringer i priser og valutakurser).

Budsjett utkast fra 2024
Foto: Budsjett forslag 2024 priser

Sjekk hvor mye du kan få i lån og stipend

Til Lånekassen ( https://lanekassen.no/nb-NO/stipend-og-lan/utland/utveksling-til-et-universitet-eller-en-hoyskole/ )

Kontakt oss på studieveileder-hh@nmbu.no

Publisert - Oppdatert

Del på