Internship (i Norge) Vi har besøkt Becour i Fredrikstad, hvor både Nicole og Erik har sitt internship. De studerer begge Samfunnsøkonomi og skriver sine respektive masteroppgaver med Becour.
Hvorfor valgte dere å studere i Norge?
Det morsomme er at vi begge kommer fra Minnesota og gikk på University of Minnesota, men vi visste ikke om hverandre før vi dro til Norge. Erik fullførte sin bachelorgrad ett år før Nicole, og det var programkoordinatoren hennes som gjorde henne oppmerksom på at de ville studere ved samme universitet og program for mastergraden.
Erik og Nicole var først interessert i å se på universiteter i Norge på grunn av deres norske arv og interesse for å bo i utlandet. Det var en tilfeldighet at de fant det samme studieprogrammet separat og ble tatt opp.
Hva gjorde at dere valgte internship hos Becour?
Nicole: Jeg valgte dette internshipet fordi det er relatert til mitt fokus innen miljø- og energifag. Det var ikke mange internships tilgjengelige for internasjonale studenter, så jeg var ekstremt heldig at det var ett jeg var interessert i. Becour jobber med noe kalt opprinnelsesgarantier (GOs) som brukes til å kjøpe og selge fornybar energi. Det er et veldig kult konsept, og det virket spennende å lære om og jobbe med.
Erik: Da jeg hørte om programmet i fjor høst, fanget det umiddelbart min interesse. Jeg flyttet faktisk til Norge i stor grad på grunn av landets ledende rolle innen bærekraft og spesielt fornybar energi, så et selskap som Becour var en fantastisk mulighet for meg. Jeg hadde sjansen til å snakke med tidligere interns som hadde vært hos Becour, så jeg var glad for å høre at de fortsatte å tilby dette internshipet. Jeg planla heller ikke å dra hjem til USA over sommeren, og da muligheten til å jobbe hos Becour oppstod, var valget enkelt.
Hva består oppgavene deres i?
Begge interns fikk prosjekter å jobbe med sammen under internshipet. De jobber for tiden med et prosjekt som involverer Carbon Development Reports (CDP), som mange selskaper bruker for å spore fornybar energi. Spesifikt involverer prosjektet å se på Renewable Energy 100 (RE100)-selskaper som har forpliktet seg til å nå 100 % fornybare energikilder gjennom bruk av GOs.
Å gjennomføre markedsundersøkelser og jobbe med data er hovedfokus for dette internshipet. Becour har også tilbudt dem en sommerstilling for en måned for å undersøke strukturen i det amerikanske markedet for fornybare energikreditter.
Erik: For både sommerprosjektet vårt og hovedprosjektet vårt gir vi presentasjoner til lederne, samt resten av teamet her, for å presentere våre funn og finne måter vårt arbeid kan bedre tjene teamet. Jeg har også sett på å finne potensielle kunder for en ny versjon av GOs kalt Peace-RECs, som er energikreditter som skaper betydelig sosial påvirkning ved å finansiere energiprosjekter i konfliktfylte/underutviklede deler av verden.
Nicole: Mitt sideprosjekt involverte å undersøke biogass GO-markedet og se på dets potensielle utvidelse. Biogass regnes som det bærekraftige alternativet til naturgass, og det er et voksende marked med stor global interesse.
Halvveis i internshipet, har dere hatt noen spesielle opplevelser?
Erik: Jeg antar at vi hadde sommerjobb her, som var en flott måte å bli kjent med kontoret og menneskene her i en relativt rolig periode før internshipet startet. Det hjalp meg å komme raskt i gang da høstsemesteret startet. Jeg elsker at bærekraft tas veldig seriøst og er integrert i virksomheten. Det er et lite kontor (14 personer), og det er en god følelse av fellesskap og kameratskap. Selv om vi er interns, blir vi virkelig inkludert og får meningsfulle oppgaver – det føles som om vi blir betrodd, og arbeidet vårt gjør en forskjell.
Selv om pendlingen ikke er så bra, kompenserer det å være her for avstanden. Kontoret har en flott utsikt over Fredrikstad-elven og er et veldig komfortabelt arbeidsmiljø. Ansatte er så flinke, og vi er et veldig internasjonalt team, noe som gjorde det enkelt å slå seg til ro, siden min norsk ikke er god nok til å stole på det i kontoret.
Nicole: Jeg liker virkelig bedriftskulturen på kontoret og hvor åpne alle er. Jeg føler ikke behov for å nøle med å spørre noen om et prosjekt, og jeg setter stor pris på all tilbakemeldingen. Becour arrangerer også månedlige arrangementer for selskapet som middager og aktiviteter, forrige måned gjorde vi et escape room.
Begge: Timeplanen vår består nå av to dager i Fredrikstad for internshipet og to dager med undervisning. Vi har også begynt å forberede våre forslag til masteroppgaver med Becour.
Hvordan opplever dere Ås, hvor dere studerer og bor?
Det er fint! Vi hadde hørt at NMBU har et veldig godt miljø og et åpent studentliv, og det stemmer definitivt. Vi er ikke vant til små steder, men her er det så enkelt å arrangere sosiale aktiviteter. Dessuten synes vi at studentene er flinke til å studere. I klassen vår er det en god balanse mellom norske og internasjonale studenter, kanskje 50/50.
Nicole: Jeg liker virkelig å tilbringe tid utendørs, så jeg ble med på "Friluftsliv", hvor vi drar på ulike turer og har tilgang til mye utstyr vi kan låne. Jeg klatrer også ofte, mest innendørs, men jeg prøver å komme meg ut når jeg kan! I fjor var jeg med i HELIX, som er studentenes Formel 1-team, hvor vi bygger en bil for å konkurrere mot andre lag i Europa. Det var ganske kult at vi klarte å bygge en bil til tross for begrensede ressurser.
Erik: Jeg ble med på ultimate frisbee-laget og spiller fotball når jeg kan. Jeg har funnet en god vennegjeng fra de forskjellige aktivitetene og klassene jeg deltar i, som gjør en stor forskjell i en liten by som Ås. Jeg har vokst opp i storbyer, så Ås var en tilpasning, men det har ikke vært så vanskelig på grunn av menneskene jeg har rundt meg.
Har dere noen råd til andre som vurderer internship?
Nicole: Hvis du er interessert, bare søk! Gi det en sjanse, det er en god erfaring. Hvis du ikke får internshipet du søker på, prøv å finne ditt eget. Du vil bli mer attraktiv for arbeidsgivere etterpå, og det kan åpne opp for nye muligheter. Det å være i et kontormiljø er en god erfaring, og jeg anbefaler det absolutt.
Erik: Jeg anbefaler det, å gå gjennom skolen for et internship var en perfekt prosess. NMBU ordnet alt så godt at det var mye enklere enn å gjøre det alene. Det føltes som et langskudd da jeg søkte, fordi jeg ikke visste hvor mange stillinger som ville bli tilbudt, men det er absolutt verdt det å bare kaste hatten i ringen og håpe på det beste. Dette er ikke bare en god profesjonell opplevelse, men også en god livserfaring. Jeg har hatt forskjellige jobber, men ingen i et profesjonelt kontormiljø, så dette er en flott måte å oppleve kontorkultur og bli mer kjent med hva som kan forventes når jeg er ferdig utdannet og får en ordentlig jobb.