MINAs seksjon for jord- og vannfag har ledende nasjonal kompetanse innen jordfaglige, vannfaglige og geologiske prosesser, fra liten skala til nedbørsfelt og innsjøer, samt i ulike tidsperioder.
For å bidra til å løse utfordringer knyttet til miljø- og klimaendringer, samt oppnå bærekraftig planteproduksjon har samfunnet et stort behov for forskning og undervisning innen bærekraftig bruk av arealressurser, prosesser i jord- og vannsystemer, samt utvikling av natur- og kretsløpsbaserte løsninger. MINAs seksjon for jord- og vannfag har en ledende nasjonal kompetanse innen jordfaglige, vannfaglige og geologiske prosesser, fra liten skala til nedbørsfelt og innsjøer, samt i ulike tidsperioder.
Våre forskere dekker georessurser i landskapet, vannets hydrologi og transport av stoffer og varme gjennom jordsmonnet til grunnvann, elver og innsjøer. Jord som økosystem og dets fysiske og kjemiske betydning som klimaregulerende-, vekst- og rensemedium er sentralt i seksjonens virksomhet.
Vår forskning og undervisning dekker arktisk, tempererte og tropiske systemer, fra alpine til lavereliggende områder. Seksjonen råder over felt- og laboratorieinstrumentering ledet av personell med høy laboratoriekompetanse som muliggjør fysiske og biogeokjemiske prosess-studier i natur- og grønne produksjonssystemer.
Tilknyttede studieprogrammer: |
Tilknyttede sentre: |
|
Tilknyttede faggrupper: |
GeologiLeder: Henriksen, Mona Fast vitenskapelig ansatte: |
Hydrologi og limnologiLeder: Riise, Gunnhild Fast vitenskapelig ansatte: |
JordLeder: Eich-Greatorex, Susanne Fast vitenskapelig ansatte: |
Kontakt våre faggruppeledere (detaljer nedenfor):
Fakta
Korte fakta:
- Totalt cirka 60 fagpersoner.
- Cirka 30 ph.d.-kandidater.
- NMBUs kunnskapssenter for geologi, hydrologi, limnologi og jordvitenskap.
- Hovedansvar for fakultetets studieprogrammer innen miljøvitenskap.