Samskaping for mer helsefremmende steder - hvordan få det til praksis?
Å utvikle helsefremmende og sosial bærekraftige steder er et fellesskapsprosjekt for hele kommunen og involverer mange aktører, fra kommunalt ansatte, næringslivet og frivilligheten til innbyggerne som lever og bor i lokalsamfunnet. Dette gjør stedsutvikling til en viktig arena for samskaping og samarbeid. Men hvordan styrker vi dette arbeidet? Og hvordan mobiliserer vi lokale ressurser og sikrer felles eierskap?
Dato:
Institutt for folkehelsevitenskap v/NMBU og Nettverk for helsefremmende samfunn (Fremsam) inviterer nå til felles webinar, hvor vi dykker ned i denne tematikken!
I webinaret vil vi se nærmere på hvordan samskaping kan bli en naturlig del av stedsutvikling – helt fra begynnelsen av planprosessen. Webinaret vil både ta for seg samarbeid innad i kommunen, med særlig fokus på hvordan folk som jobber med folkehelse og plan kan styrke samarbeidet, samt se på hvordan kommunen kan samarbeide med aktører i lokalsamfunnet.
Ny forskning, konkrete caser og forslag til verktøy og metoder vil bli presentert, og her følger en kort oversikt over innlegg og innledere.
- Dilemmaer og avveininger som oppstår i kommunale samskapingsprosesser av aktive møteplasser i lokalsamfunnet - En studie av ulike aktørers erfaringer - v/Ellinor Moe, doktorgradsstipendiat ved Institutt for folkehelsevitenskap v/NMBU.
- Samskaping som arbeidsform i Nordre Follo – erfaringer fra prosjektet En morsom omvei - v/Sissel Gransæther, virksomhetsleder i Nordre Follo kommuner og prosjektleder for En morsom omvei.
- Nyttige metoder og verktøy for å lykkes med samskapt utvikling - v/Hildegunn Brattvåg, nestleder i Fremsam.
Håper vi sees den 9. mai kl: 09.00-10.00, som blir en felles utgave av Institutt for folkehelsevitenskap sin @Folkehelsepraten og Fremsam sin Folketanken!