TMPA210 Presisjonslandbruk og sensorteknologi
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for realfag og teknologi
Emneansvarlig:Nils Bjugstad
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:Normalt kreves det en minimum på 10 studenter for at emnet skal følge planlagte aktiviteter. Et studenttall på 5-10 studenter kan kjøres ved et tilpasset opplegg.
Frekvens:Årlig. Emnet gikk hvert partall inntil 2020, men kjøres nå årlig grunnet større etterspørsel og fokus i norsk landbruk.
Forventet arbeidsmengde:For et emne på 10 sp krever ca 250 timers arbeid.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i vårparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i vårparallellen og juniblokk.
Om dette emnet
Teknologi og løsninger for et mer bærekraftig landbruk. Deltakelse i Smart Farming og grønn innovasjon NMBU bærekraftsarena (2021-24) og Green Innovation Student LAB*). Presisjonslandbruk. GNSS / GIS / IoT. Agriculture 4.0. Digitalisering i landbruket. Automasjon, bruk av sensorer, droner og feltroboter i landbruket. Pløying og redusert jordarbeiding. Hvordan redusere jordpakking. Spredning av gjødselstoffer.. Såfrøetablering. Høsting av korn og frø. Grasproduksjonsteknikk. Potetproduksjonsteknikk. Traktorer og basismaskiner for jordbruk.Kjemisk og alternativ plantevern. Funksjonstest av sprøyteutstyr. Studentene kan følge autorisasjonskurs for bruk av plantevernmidler (ta autorisasjonskursbevis).
*) Green Innovation Student LAB er et opplegg som fremmer studentaktiv læring og innovasjon ute i felt der studenter utfører prosjekter i felt med sensorer, roboter og droner sammen med forskere og næringslivspartnere.
Dette lærer du
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav