REIS202 Introduksjon til masterstudier i naturbasert reiseliv
Studiepoeng:15
Ansvarlig fakultet:Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning
Emneansvarlig:Stian Stensland
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:20
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:Ca. 375 arbeidstimer for studenten, inkludert forelesninger (90 t) øvelser/utferd (60 t) og semesteroppgaver (225 t).
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i augustblokka, og fortsetter ut høstparallellen.
Om dette emnet
Emnet gir en introduksjon til NMBU, masterprogrammet i naturbasert reiseliv, og karrieremuligheter etter endte studier. Det naturbaserte reiselivet ligger i skjæringsfeltet mellom naturopplevelser, naturforvaltning og næringsutvikling. Emnet legger opp til samarbeid, møte med og en forståelse av offentlige myndigheter, privat sektor, frivillige organisasjoner og lokalsamfunn sin rolle i dette skjæringsfeltet. Det legges vekt på hvilken betydning premisser (forvaltning, politiske signal mv), omgivelser (naturresurser, allemannsrett, eiendomsrett, lokalsamfunn mv.), trender (friluftsliv, aktiviteter, samfunnsutvikling mv.) og entreprenørers drivkraft har for utviklingen av et bærekraftig, naturbasert reiseliv.
En viktig del av emnet er å sveise sammen klassen, skape tilhørighet og engasjement gjennom gruppearbeid, studentaktiv formidling, og utferder.
Dette lærer du
En kandidat med fullført kvalifikasjon skal ha følgende læringsutbytte i emnet:
Kunnskap:
Studenten skal kunne beskrive og diskutere det naturbaserte reiselivets rolle i Norge. Videre kunne analysere de muligheter, utfordringer og konflikter som ligger i dette skjæringsfeltet mellom naturopplevelser, naturforvaltning og næringsutvikling. Studenten skal ha innsikt i praktiske oppgaver som naturbaserte reiselivskandidater arbeider med.
Ferdigheter:
Studenten skal kunne identifisere de viktigste offentlige, private og frivillige aktørene i det naturbaserte reiselivet, og kunne diskutere deres rolle og virkeområde i utviklingen av et bærekraftig, naturbasert reiseliv.
Studenten skal kunne skrive en faglig rapport for en oppdragsgiver, herunder utarbeide problemstilling, samle inn, analysere og tolke data.
Studenten skal mestre aviskronikksjangeren, samt de tekniske og komposisjonsmessige ferdigheter som kreves for å lage en digital historiefortelling (video).
Studenten skal kunne gjennomføre hverandrevurdering på medstudenters arbeid (aviskronikk, digital historiefortelling, gruppeoppgave).
Studenten skal kunne presentere fagstoff muntlig til klassen.
Generell kompetanse:
Studenten skal ha en god forståelse av det naturbaserte reiselivet i Norge. Studentene skal arbeide i tverrfaglige grupper med å planlegge og gjennomføre et prosjekt (gruppeoppgaven) ved hjelp av prosjektplanverktøy og teori om gruppeprosesser. Studenten skal kunne formidle populærvitenskapelig kunnskap om naturbasert reiseliv i form av en aviskronikk og en digital historie (video) til et bredere lag av befolkningen.
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav