PAE302 Agroøkologi: Handlingsorientert læring i gårds- og matvaresystemer
Studiepoeng:30
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Geir Hofgaard Lieblein
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk
Antall plasser:22
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:750 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i i augustblokka og fortsetter i høstparallellen.
Om dette emnet
Emnet består av to sammenkoblede deler: Gruppebasert prosjektarbeid (2) i virkelige situasjoner ute i samfunnet og en individuell refleksjon omkring prosjektarbeidet. Prosjektarbeidet omfatter beskrivelse, analyse og endring av gårds- og matvaresystemer. Forelesninger og seminarer omhandler agroøkologi, økologisk landbruk, lokale og globale matvaresystemer, systemtenkning, læring, handlingsforskning, intervjuteknikk, visjonstenkning, gruppedynamikk, fasilitering, agroøkosystemers struktur og funksjon fra gården til globalt nivå, bærekraft i produksjons-, miljø-, økonomi- og sosiale perspektiver, økologiske prinsipper i planlegging av gårds- og matvaresystemer, matvarefordeling, forbrukersaker om mat og matvareberedskap. Studentene skriver en grupperapport for gårdbrukerne og en for nøkkelklientene i matvaresystemet. De skriver også en individuell refleksjonsrapport som omhandler deres egen læring gjennom hele kursperioden med vekt på agroøkologiske temaer i prosjektarbeidet samt egen utvikling som agroøkolog.
Dette lærer du
Se beskrivelse på engelsk.
Læringsaktiviteter
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav