MVI361 Enhetsoperasjoner
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Emneansvarlig:Simon Gustafson Bruerberg
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Engelsk, norsk
Antall plasser:50
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:Forelesninger: 78 timer. Forberedelse til forelesninger: 39 timer. Selvstudium, øvelsestimer og semesteroppgave: 153 timer. Totalt: 250 timer.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i høstparallellen. Emnet har eksamen etter høstparallellen.
Om dette emnet
Endringer kan forekomme da det vil komme inn ny underviser høst 2024
Transportmekanismer, luft-/vannblandinger, reologi, rørtransport, porøse materialer, fluidisering, filtrering, separering, varmetransport, dehydrering, destillasjon, fermentering og målemetoder. Emnet vil gi en oversikt over bruk av sentrale metoder for å måle kvalitetsegenskaper av råvarer, mellomprodukter og ferdige matvarer. Emnet vil gi en oversikt over både off-, at-, on- og in-line målemetoder.
Dette lærer du
Kunnskap: Studentene skal tilegne seg dyptgående kunnskaper om enhetsoperasjoner som brukes i produksjon av mat.
Ferdigheter: Studentene skal kunne vurdere enhetsoperasjoner i næringsmiddelindustrien og bruke eksisterende, eller anbefale ny målemetodikk innen kontroll og produksjon av mat. Ferdighetene vil være verktøy i å oppnå FN's bærekraftsmål.
Generell kompetanse: Videre vil de tilegne seg en dypere innsikt i forhold vedrørende maskiner, apparater og andre installasjoner i næringsmiddelindustrien, samt kunnskap om målemetodikk.
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav