MVI276 Ølbrygging
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Emneansvarlig:Kim Marius Moe
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:50
Frekvens:Kurset er under revidering. Kurset gis i høstsemesteret
Forventet arbeidsmengde:Totalt 150 timer: 16 timer forelesning, 20 timer pilot/laboratorieøving, 50 timer rapport/gruppearbeid, 39 timer selvstudium.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Høstparallellen.
Om dette emnet
Kurset vil gi en teoretisk og praktisk gjennomgang av grunntrinnene i bryggeprosessen.
Studentene skal få forståelse for hvordan de ulike trinnene både under malting av korn og selve bryggeprosessen kan ha innvirkning på kvaliteten til det ferdige produktet. Optimalisering av de enkelte produksjonstrinnene bidrar til en mer bærekraftig prosess samtidig med at kvaliteten på produktet bevares.
Dette lærer du
KUNNSKAPER: Studentene skal få forståelse for hva som skjer ved de ulike prosesstrinnene ved framstilling av øl, og råvarenes betydning for kvaliteten på det ferdige produktet. Temaer som malting, mesking, vørterkoking og fermentering vil bli gjennomgått.
FERDIGHETER: Råvarekvalitet og sammensetning av resepten for ulike varianter av øl er viktig. Dette vil bli demonstrert ved praktisk brygging der studentene brygger sitt eget øl. Under bryggingen vil de mest relevante analysene inngå. En ferdiganalyse av produktet vil bli gjennomført i forbindelse med sensorisk vurdering. Det ferdige produktet vil bli analysert for innhold av alkohol, farge, turbiditet og CO2.
GENERELL KOMPETANSE: Studentene skal lære seg å se sammenhengen mellom de ulike komponentene i resepten som malt, humle og gjær samt fremstillingsmetode, og hva dette har å si for kvalitet på det ferdige produktet.
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider