MVI275 Matplanter
Studiepoeng:10
Ansvarlig fakultet:Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
Emneansvarlig:Catrin Tyl
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:50
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:Forelesninger 50 t, laboratorieøvelser inkl. for- og etterarbeid 50 t, utferd 10 t, selvstudium 140 t.
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i høstparallellen. Emnet har undervisning/vurdering i høstparallellen.
Om dette emnet
Dette lærer du
KUNNSKAPER: Studentene skal tilegne seg et godt faglig grunnlag om planter som råstoff til industri og småskalaproduksjon. I særlig grad skal studentene lære å skille mellom godt og dårlig råstoff av plantemateriale til matvarerelatert industri samt kjenne til grunnleggende metoder for prosessering av disse råvarene, både i stor og liten skala.
FERDIGHETER: Studentene skal få ferdigheter i vurdering av ulike råvarekvaliteter innen produktgruppene frukt, bær, grønnsaker, poteter og korn og få forståelse for hvordan dette må tas hensyn til og utnyttes ved produksjon av ulike produkter. Relevante analysemetoder for vurdering av ulike kvalitetsegenskaper vil inngå i øvingene.
GENERELL KOMPETANSE: Studentene skal lære seg å se sammenhengen mellom råvare- og ferdigvarekvalitet av plantemateriale og ta fornuftige valg med hensyn til fremstillingsmetoder for de ulike produktgruppene.
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Opptakskrav