AQX252 Produksjonsstyring i Akvakultur
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Turid Mørkøre
Campus / nettbasert:Nettbasert
Undervisningens språk:Norsk
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:125 timer
Undervisnings- og vurderingsperiode: Emnet har undervisning/vurdering i vårparallellen.
Om dette emnet
Emnet gir en innføring i sentrale tema innen produksjonsstyring i norsk akvakultur. Studentene vil bli gjort kjent med prinsipper for produksjonsstyring, risikostyring, regelverket og ulike typer styringsverktøy, inkl. biomassekontrollsystemer, miljøovervåking og overvåking av fiskevelferd og sykdom, med innføring i tiltak/prosedyrer ved svekket helsetilstand i anlegget. Strategier for smoltproduksjon og utsett av fisk i sjøvann i ulike anleggstyper gjennomgås i digitale forelesninger og øvinger. Videre også utfôringsstrategier og sesong-/anleggstilpasset fôringsregime.
Dette lærer du
Kunnskap
Etter gjennomført emne skal studenten:
- ha teoretisk og praktisk kunnskap om sentrale planleggings- og styringsoppgaver samt styringsverktøy i norsk akvakultur, med vekt på lakseproduksjon
Ferdigheter
Etter gjennomført emne skal studenten:
- ha evne til selvstendig å kunne bruke tilegnet teoretisk og praktisk kunnskap i effektiv produksjonsstyring i norsk akvakultur, der både økonomi, miljø og fiskevelferden hensyntas
Generell kompetanse
Etter gjennomført emne skal studenten:
- ha en oversikt over og kunnskap om viktige områder innen produksjonsstyring i norsk akvakultur, og evne til å bidra selvstendig i praktisk gjennomføring
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen