AQX100 Introduksjon til norsk akvakulturproduksjon
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Fakultet for biovitenskap
Emneansvarlig:Liv Torunn Mydland
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:45
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:125 timer
Undervisnings- og vurderingsperiode:Augustblokk
Om dette emnet
Kurset gir et innblikk i norsk akvakulturproduksjon og annen matproduksjon i Norge. Undervisningen består av demonstrasjoner på utferder, og forelesninger av lærere og innflytelsesrike representanter fra næringslivet. Dere vil også å få prøve dere på undervisning av hverandre, gjennom presentasjoner av oppgaver fra et akvakulturrelatert tema. Informasjon om jobbmuligheter innen ulike sektorer, vil være en naturlig del av kurset. Dere vil høre om næringslivetets kunnskapsbehov, som kan gi inspirasjon til hvilken retning dere ønsker videre i akvakulturstudien, som etter hvert gir mulighet for fordypning innenfor produksjonsbiologi, avl og genombiologi, fôr og ernæring, akvakulturteknikk/ RAS, økonomi, produktkvalitet og økonomi/forretningsutvikling. På kurset blir dere kjent med foreleserne og hverandre - så studentlivet på NMBU blir faglig fruktbart, med høy trivselsfaktor.
Dette lærer du
Kunnskaper
- Basiskunnskaper om akvakultur og annen matproduksjon, med tilhørende næringsaktiviteter, offentlig forvaltning og arealressurser i Norge
- Kunnskap om utfordringer for framtidig husdyr- og akvakulturproduksjon og forskning
- Innføring i bærekraftsbegrepet og livsløpsanalyser (LCA)
Ferdigheter
- Organisere og skrive en rapport om et oppgitt tema - dette vil være nyttig kunnskap for det videre studiet
- Innføring i vitenskapelig prosess, hypotesetesting, statistikk
Generell kompetanse
- Grunnleggende kjennskap til norsk fiskeoppdrett og husdyrproduksjon, innhenting av kunnskap og organisering av denne i en presentasjon for medstudenter
Læringsaktiviteter
Læringsstøtte
Pensum
Forutsatte forkunnskaper
Anbefalte forkunnskaper
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Merknader
Undervisningstider
Fortrinnsrett
Overlapp
Opptakskrav