BIOEC310 Innovasjon i biobaserte næringer
Studiepoeng:5
Ansvarlig fakultet:Handelshøyskolen
Emneansvarlig:Thore Larsgård
Campus / nettbasert:Undervises campus Ås
Undervisningens språk:Norsk
Antall plasser:40
Frekvens:Årlig
Forventet arbeidsmengde:125 timer
Undervisnings- og vurderingsperiode:Emnet starter i januarblokka. Emnet har undervisning/vurdering i januarblokka.
Om dette emnet
- Bygge grunnleggende innsikt i og forståelse for innovasjon (nyskaping) og betydningen av innovasjon for verdiskaping i biobaserte næringer.
- Introduksjon til innovasjon. Innovasjonsteam. Kreativitet og innovasjon. Kilder til innovasjon.
- Beslutninger under usikkerhet.
- Bærekraft og innovasjon.
Dette lærer du
Kunnskap
Gjennom kurset skal studentene opparbeide seg en innsikt i ulike innovasjonstyper, ulike innovasjonsteorier og forholdet mellom forskning, innovasjon og utvikling i biologisk baserte næringer. Studentene skal også få innsikt i innovasjonsprosesser, kreativitet i innovasjon, kreative team, beslutninger under usikre betingelser og viktigheten av tverrfaglig kunnskap og læring for nyskapingsprosesser. Studentene skal også kunne se hvordan innovasjon i biobaserte næringer kan bidra til økt bærekraft.
Ferdigheter
Studentene skal gjennom erfaringsbasert læring om innovasjon i bioøkonomien utvikle ideer, samt screene og teste dem i tidlig innovasjonsfase.
Studentene skal utvikle evnen til å arbeide i tverrfaglige team.
Generell kompetanse
Generelle evner i kommunikasjon og teamarbeid i tverrfaglige team. Problemforståelse og problemløsning i tverrfaglige team.
Læringsaktiviteter
Pensum
Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
Sensorordning
Obligatorisk aktivitet
Fortrinnsrett
Overlapp
Opptakskrav