Nyansatt internasjonal spesialist i indremedisin

Av Camilla Wiik Gjerdrum

Camilla Hindar er diplomat i indremedisin ved Dyresykehuset – smådyr.
Camilla Hindar er diplomat i indremedisin ved Dyresykehuset – smådyr.Foto: Marius Svensen/JCP

Camilla Hindar er internasjonal spesialist i indremedisin for smådyr, og nyansatt ved Dyresykehuset – smådyr. – Jeg ønsker å gi mine pasienter den beste behandlingen jeg kan gi.

Camilla Hindar har begynt å jobbe ved Dyresykehuset – smådyr. Hun er internasjonal spesialist (diplomat) i indremedisin med den formelle tittelen DACVIM (SAIM) – Diplomate of American College of Veterinary Internal Medicine, Small Animal Internal Medicine.

Camilla er utdannet i Skottland, og har senere jobbet i smådyrpraksis både i Skottland og England. Hun har tatt spesialistutdannelsen sin ved Royal Veterinary College i London.

Nå er hun tilbake i Norge, og har begynt å jobbe ved Dyresykehuset – smådyr ved Veterinærhøgskolen, NMBU, hvor hun både behandler pasienter og underviser studenter.

Trives med klinikk, undervisning og forskning

Hun valgte jobben ved NMBU for å få muligheten til å jobbe med veterinære diplomater innen flere fagfelt. Bare ved Dyresykehuset – smådyr jobber det ti andre diplomater med ulik spesialisering, samt kolleger med andre typer videreutdannelser og lang og bred erfaring.

Camilla Hindar er veterinær ved Dyresykehuset – smådyr
Camilla Hindar er spesialist i indremedisin ved Dyresykehuset – smådyr. Foto: Camilla Wiik Gjerdrum

– For meg det attraktivt å få jobbe i et indremedisinsk team med to andre diplomater og en kollega med doktorgrad innen indremedisin. Jeg trives godt i akademia med kombinasjonen av klinikk, undervisning og forskning, forteller hun.

Som så mange andre veterinærer bestemte Camilla seg for å bli veterinær svært ung.

– Jeg har alltid vært glad i dyr, og interesserte meg tidlig for biologi og medisinske fag, sier hun.

Å ta en spesialisering som ender med en diplomattittel er en lang og krevende utdannelse.

– Jeg ville bli så erfaren og kunnskapsrik som mulig for å kunne gi pasientene mine den mest optimaliserte behandlingen. Jeg er glad i lære nye ting, og valgte å fordype meg i det fagfeltet jeg liker aller best, nemlig indremedisin.

Spesialistutdanning innen veterinærmedisin

Etter fullført veterinærutdanning er det mulig å ta videreutdannelse innen flere retninger. Den høyeste utdanningen som tilbys innen klinisk veterinærmedisin er diplomatutdanning innen ett av collegene tilknyttet European Board of Veterinary Specialization (EBVS) eller American Board of Veterinary Specialties (ABVS).

EBVS og ABVS er et samarbeid for klinisk spesialisering i Europa eller USA og andre samarbeidsland. Utdannelse krever klinisk erfaring, f.eks. fra et internship, og består av et residency på  3-4 år  under veiledning av en diplomat i fagfeltet – det vil si noen som allerede har anerkjent spesialistkompetanse på feltet. Tittelen som EBVS® European Specialist gis etter fullført utdanning på bakgrunn av en omfattende eksamen innen fagfeltet. I Norge bruker vi betegnelsen Europeisk spesialist om denne akkrediteringen.

På denne siden kan du lese mer om hva spesialistutdannelsen innebærer.

Publisert - Oppdatert

Del på