M60-MILJØ Masteroppgave

Studiepoeng:60

Ansvarlig fakultet:Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning

Emneansvarlig:Mona Henriksen

Campus / nettbasert:Undervises campus Ås

Undervisningens språk:Norsk, engelsk

Frekvens:Årlig.

Forventet arbeidsmengde:1500 timer

Undervisnings- og vurderingsperiode:Masteroppgaven skrives over ett år. Oppgaven leveres etter gjeldende frister enten i mai eller i desember.

Om dette emnet

Masterstudenter i miljøvitenskap skal skrive en masteroppgave innenfor en av følgende fagretninger, jordfag, geologi, limnologi/hydrologi, miljøkjemi eller radioøkologi. Forslag til masteroppgaver finnes på fakultets hjemmeside. Masteroppgaven er et omfattende selvstendig akademisk arbeid tilsvarende ett års omfang som vil inkludere laboratorie-, felt- og/eller modelleringsarbeid samt bearbeiding og analyse av data. Masteroppgaven vil være strukturert i tråd med akademiske standarder. Studenten får veiledning i dette arbeidet.

Dette lærer du

Etter å ha fullført en masteroppgave, har studenten fått følgende læringsutbytte:

Kunnskap: Studenten har fått inngående kunnskap om et spesifikt tema og relevante vitenskapelige teorier og metoder. Studenten har fått innsikt i de ulike trinnene i en forskningsprosess.

Ferdighet: Studenten har fått ferdigheter i å finne og kritisk vurdere informasjonskilder, å formulere faglige resonnementer og å analysere og bruke relevante felt-, laboratorie- og/eller modelleringsmetoder. Videre har studenten fått ferdigheter i å arbeide selvstendig med praktisk og teoretisk problemløsning i tråd med gjeldende forskningsetiske normer.

Generell kompetanse: Studenten har under veiledning og ved å ha gjennomført et selvstendig arbeid og presentasjon av oppgaven fått kompetanse til å anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder, samt formidle og kommunisere om faglige problemstillinger.

  • Læringsaktiviteter
    Studenten gjennomfører et forskningsarbeid som skal resultere i en vitenskapelig rapport (masteroppgave).
  • Læringsstøtte
    Frister, retningslinjer, nyttige lenker og forslag til masteroppgaver finnes på fakultetets hjemmeside «For våre masterstudenter» (www.nmbu.no/fakulteter/fakultet-miljovitenskap-og-naturforvaltning/minas-masterstudenter). Informasjon om valg av oppgavetema, skriveprosessen, frister og regelverk gis til studenter første studieår. Studenten oppfordres til å benytte tilgjengelige kurs og informasjon fra Universitetsbiblioteket og Skrivesenteret ved NMBU. Hver student har rett til 80 timer veiledning fra veileder med kompetanse innen fagområdet (omfatter også veileders andel av sensuren).
  • Pensum
    Selvvalgt basert på litteratursøk og dialog med veileder(e).
  • Forutsatte forkunnskaper
    Solid fagkunnskap innen oppgavens problemstillinger.
  • Vurderingsordning, hjelpemiddel og eksamen
    Masteroppgaven ferdigstilles gjennom en muntlig eksaminasjon, som foregår innen 6 uker fra innlevering. Under eksaminasjonen gir studenten en 20-30 minutters presentasjon av sitt arbeide, og svarer deretter på spørsmål fra ekstern sensor og veileder (45-75 minutter). Resultatet av presentasjonen og diskusjonen kan gi justeringer i endelig karakter på oppgaven. Karaktersettingen følger et nasjonalt system som er likt for alle MNT-studier (matematikk, naturvitenskapelige fag og teknologi). Karakter A-F.

    Masteroppgave Karakterregel: Bokstavkarakterer Masteroppgave med justerende muntlig Karakterregel: Bokstavkarakterer
  • Sensorordning
    Sensoratet består av både intern og ekstern sensor. Intern sensor er som regel hovedveileder.
  • Obligatorisk aktivitet
    Utfylt kontrakt mellom student og veileder(e), med detaljert framdriftsplan, leveres fakultetet før arbeidet med masteroppgaven kan starte. Studentene skal delta på MILJØs masterdag-seminar i februar/mars med presentasjon av problemstilling og foreløpige resultater.
  • Undervisningstider
    Veiledningsmøter avtales mellom student og veileder(e).
  • Opptakskrav
    Studenter tatt opp på masterprogrammet i miljøvitenskap eller liknende masterprogram på NMBU med overlappende tema veiledet av ansatte ved MINA.