Master (5-årig)HeltidVann- og miljøteknikk
Som sivilingeniør i vann- og miljøteknikk kan du bidra til å skape trygge miljøer uten forurensing, sikre rent vann og hindre oversvømmelser. De fleste studentene våre går rett ut i fast, spennende jobb.
Søknadsfrist:
Studiestart:
Høst
Antall studieplasser:
30
Poenggrenser:
Rent drikkevann er livsviktig hvor enn du befinner deg i verden, og det kommer det til å fortsette å være i all fremtid. Som sivilingeniør i vann- og miljøteknikk jobber du blant annet med å sikre rent drikkevann, forebygge flom, forhindre forurensing og utvikle fremtidens renseanlegg.
Et trygt valg med gode jobbmuligheter
Samfunnet må investere milliarder i vannbransjen de nærmeste årene, og det er et stort behov for folk både i privat næringsliv og i kommunene. De neste årene skal ledningsnett fornyes og rehabiliteres, og vi står overfor mange nye rensekrav til vann. Samtidig må vi finne løsninger for å håndtere større nedbørsmengder som følge av klimaendringer. Som sivilingeniør fra vann- og miljøteknikk, vil du ha spennende jobbmuligheter i hele Norge og i utlandet. Flesteparten av studentene våre får tilbud om jobb allerede før de er ferdige med studiet.
- Les om tidligere student Charlotte Trovaag, som jobber som rådgiver i Rambøll
- Les om tidligere student Phan Åge Haugård, som jobber som seksjonsleder i COWI AS
- Les om tidligere student Milna Mandusic, som jobber i Vann- og avløpsetaten i Oslo
- Les om masterstudent Sarah Minos-Stensrud, som vant stipend for masteroppgaven i vann- og miljøteknikk
Du veksler mellom læring på laben og ute i felt
I tillegg til teorien, vil du få mye praksisrettet undervisning. I mange av emnene vil du få undervisning på laboratoriet og reise ut på befaringer for å se teorien du lærer i praksis.
Ved NMBU ligger også Nasjonalt senter for vanninfrastruktur. Her driver de med opplæring, forskning og utvikling, og som student får du også delta her. Vannsenteret skal tilrettelegge for at vi sammen kan finne gode løsninger for fremtidens vann og avløp.
Et godt studentmiljø
NMBU har Norges mest fornøyde studenter, og noen av grunnene til det kan du lese om på studieliv-sidene våre. Mesteparten av de sosiale aktivitetene skjer her på campus og i regi av studentforeningene. Studentforeningen til Vann- og miljøteknikk heter AquariÅs. Sjekk dem ut på Facebook eller Instagram eller besøk nettsiden deres.
Karrieremuligheter
Med en mastergrad i vann- og miljøteknikk blir du sivilingeniør og kan jobbe hos mange ulike arbeidsgivere i både privat og offentlig sektor. Du kan for eksempel jobbe med å sikre gode vann- og avløpstjenester, god håndtering av overvann etter store regnskyll og å skape et trygt og rent miljø. Etter studiet vil du kunne planlegge, dimensjonere, bygge anlegg og utføre tiltak som sørger for:
- Rent drikkevann i tilstrekkelige mengder. Dette inkluderer valg og beskyttelse av råvannskilder, rensing av råvannet og distribusjonssystemer som leverer det rensede vannet til forbrukerne.
- God behandling av avløpsvann fra husholdninger og industri. Dette inkluderer ledningsanlegg som transporterer avløpsvannet til renseanlegg, som både fjerner forurensninger og gjenvinner ressursene som finnes i avløpsvannet. Du får også kunnskap om konvensjonell renseteknikk og naturbaserte rensemetoder, som kan brukes i både store og små avløpsanlegg.
- Håndtering av urbant overvann. Det vil si nedbør og smeltevann fra snø som renner av på bakken i tettbygde strøk. Dette inkluderer systemer som fjerner forurensninger i overvannet og som beskytter bygg og annen infrastruktur mot flomskader – også i fremtidens klima med mer intens nedbør.
Her kan du lese om hva tidligere REALTEK-studenter jobber med i dag
Hva lærer du?
Muligheter for utveksling
Programmets oppbygning
Om programmet