Masterprogrammet i Bioøkonomi får toppscore i nasjonal studentundersøkelse 

Av Emma Susanna Hidas

Heidi Almås
Bioøkonomistudentene med programleder Thore Larsgård og studierådgiver Benedikte Merete Markussen.Foto: Thore Larsgård

Masterprogrammet “Bioøkonomi - Biobasert verdiskaping og forretningsutvikling” har fått toppscore i Studiebarometeret 2024, en landsdekkende undersøkelse som måler studenttilfredshet ved norske universiteter og høyskoler.

For tiende år på rad har NMBU landets mest fornøyde universitetsstudenter. Studentene gir strålende tilbakemeldinger på undervisningen, studieprogrammene og det faglige og sosiale læringsmiljøet. Blant studieprogrammene ved Handelshøyskolen utmerker masterprogrammet i Bioøkonomi seg spesielt. 

Sterk kobling til arbeidslivet  

Masterprogrammet i Bioøkonomi er praktisk rettet og har et tett samarbeid med næringslivet gjennom hele studieløpet. Fra studiestart deltar studentene på bedriftsbesøk, mottar presentasjoner fra bransjeeksperter og jobber med reelle caseoppgaver. Denne virkelighetsnære tilnærmingen reflekteres i undersøkelsens resultater, hvor studentene gir spesielt høy score til samarbeidet mellom studiet og arbeidslivet. 

Næringslivet jubler  

Næringslivet er også begeistret for programmet. 

- Jeg er imponert over hva masterstudentene i Bioøkonomi har skapt på mindre enn tre uker! De viser en forståelse og innsikt som langt overgår mine forventninger, sier Hans Petter Olsen, administrerende direktør i Denofa AS og Pronofa ASA. 

Bioøkonomistudenter
Bioøkonomistudenter sammen med programleder Thore Larsgård og Hans Petter Olsen, adm.dir i Denofa AS og Pronofa ASA. Foto: Thore Larsgård

I januar gjennomførte studentene en Design Thinking-prosess for å finne løsninger på hvordan forbrukere kan akseptere kjøttprodukter basert på Purply (tunikater/ciona). Neste steg blir å presentere disse løsningene for Pronofas ledelse ved hovedkontoret i Fredrikstad. 

Engasjerende undervisning  

Masterprogrammet i Bioøkonomi er tverrfaglig, hvor studentene bringer med seg ulik fagkompetanse fra tidligere studier innen økonomifag eller naturvitenskaplige fagområder. Undervisningen er lagt opp slik at studentene deltar aktivt, og resultatene fra Studiebarometeret viser at dette skaper et inspirerende og engasjerende studiemiljø. Programleder Thore Larsgård er en sentral drivkraft, og hans entusiasme bidrar til et unikt fagmiljø. 

Studentene trekker spesielt frem: 

  • Representanter fra arbeidslivet bidrar aktivt i undervisningen 
  • Gode muligheter for å jobbe med reelle prosjekter i samarbeid med arbeidslivet 
  • Engasjerende undervisning fra faglig ansatte 
  • Høy kvalitet på tilbakemeldinger fra faglærere og medstudenter 
  • Prosjektbaserte vurderingsformer som krever forståelse og resonnement 

Praktisk erfaring gjennom internship  

En integrert del av masterprogrammet er internship, hvor studentene får praktisk erfaring ved å jobbe i bedrifter med reelle arbeidsoppgaver. Dette gir verdifull innsikt i arbeidslivet og styrker studentenes kompetanse og attraktivitet på arbeidsmarkedet. 

Fakta

Publisert - Oppdatert

Del på