Lett å tilpasse eget studie 

Av Heidi Almås

Ingrid - Student ved Handelshøyskolen NMBU
Ingrid Frøland - studentFoto: Handelshøyskolen NMBU

Ingrid har vært tillitsvalgt for sin klasse på samfunnsøkonomi. Hun synes det har vært givende med mange inkluderende mennesker. Hun synes det er utrolig mye å engasjere seg i på NMBU, og det er enkelt å bli kjent med andre studenter. I tillegg setter hun pris på å kunne tilpasse eget studie, fra bachelor nå, og til masterfagene hun skal ta. 

Hvordan var veien fra videregående til studier, og nå master? 

Jeg hadde to fri år etter videregående og hadde dermed god tid å kunne velge hvilken retning jeg ville starte på. Jeg var veldig sikker på at jeg ville starte på samfunnsøkonomi, og hadde fått et godt inntrykk av NMBU på en utdanningsmesse på videregående. Etter jeg nevnte at jeg tenkte å gå på NMBU fikk jeg høre fra flere hold at dette var et godt valg! Så jeg skjønte fort at dette var en plass med godt miljø. Under bacheloren fant jeg en profilering som passet meg godt og er veldig fornøyd med mange makroøkonomi og mikroøkonomi emner, i tillegg til programmering.  

Hvorfor valgte du master på NMBU?  

Gjennom tre år har jeg merket hvor god tilrettelegging man får her. Jeg fikk muligheten til å ta flere programmeringsfag på andre fakultet og fikk mye hjelp med valg av emner som passet sammen til akkurat det jeg ønsket. Jeg er helt sikker på at man ikke kan få bedre hjelp noen annen plass, og derfor var det enkelt å velge hvor jeg skulle ta master.  

Hva er dine erfaringer med studentmiljøet på NMBU? 

Jeg er veldig glad for at jeg bor i Ås, slik at det er enkelt å delta på alle arrangementene som er her. Jeg er også spesielt imponert over hvor mye som arrangeres i UKA. I tillegg er jeg veldig fornøyd med linjeforeningen til handelshøyskolen, som er veldig inkluderende og har etter min mening laget bedre og bedre arrangement de siste årene. Spesielt kjekt med padelturnering og intern tur!  

Hvilke råd har du til kommende studenter? 

Vil virkelig anbefale NMBU! Det er enkelt å bli kjent med andre studenter og her er utrolig mye å engasjere seg i! Hvis du er interessert i økonomi studier, men kanskje ikke så mye bedriftsøkonomi, så er samfunnsøkonomi perfekt! Men hvis man er i tvil mellom økonomi og administrasjon, og samfunnsøkonomi, kan man fint ta en bachelor i samfunnsøkonomi og så ta master i økonomi og administrasjon (siviløkonomi). Utrolig fin mulighet å kunne tilpasse eget studie! 

Hva gleder du deg til i møtet med arbeidslivet? 

Gleder meg til arbeidslivet der man kan bruke økonomi kunnskapen aktivt! Det er mange ulike retninger som virker interessant, men jeg er nok mest interessert i hvordan renter og andre virkemidler påvirker økonomien. De arbeidsgiverne jeg er mest interessert i til nå er nok Finansdepartementet, Statisktisk sentralbyrå og Norges bank. I tillegg har jeg funnet ut gjennom å være øvingslærer og nå i sommerjobb hos EnkelEksamen hvor givende det er å lære bort. Så ser for meg etter endel år med erfaring å kanskje begynne med undervisning.  

Publisert - Oppdatert

Del på