Andre studierHeltidPraktisk-pedagogisk utdanning
Praktisk-pedagogisk utdanning ved NMBU er for deg som ønsker å bli en motiverende og faglig sterk realfags- eller naturbrukslærer, og som vil bidra til å forme fremtidens skole.
Studiet kan tas på heltid eller deltid.
Søknadsfrist:
15. april
Studiestart:
Høst
Antall studieplasser:
89
Opptakskrav:
Opptak til PPU krever relevant faglig bakgrunn samt dokumenterte kunnskaper i norsk og engelsk på fastsatt nivå. Du kan ta PPU hvis du har mastergrad, eller hvis du har bachelorgrad og to års relevant arbeidserfaring fra skolen.
Faglige opptakskrav til Praktisk-pedagogisk utdanning finner du her.
Mer om opptakskrav
Har du bakgrunn i realfag og naturbruk og vil lære mer om bærekraftig utvikling? Med PPU fra NMBU får du en verdifull kombinasjon av teoretisk kunnskap og praktisk erfaring, og kvalifikasjoner til å jobbe som lærer i ungdomsskole eller videregående skole.
NMBU tilbyr tre studieløp i PPU:
- PPU i realfag
- PPU i naturbruk
- PPU i kombinasjonen realfag og naturbruk
Studenter ved PPU yrkesfag i naturbruk på NMBU er blant de mest fornøyde PPU-studentene i landet. Det viser en ny, nasjonal undersøkelse av studenters oppfatning av sitt PPU-studium, som er gjennomført av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).
Studer PPU på heltid eller deltid
Du kan selv velge om du vil studere heltid (1 år) eller deltid (2 år). Som PPU-student får du undervisning i ukesbaserte samlinger. Studerer du heltid, er du med på tolv ukesamlinger i løpet av studieåret ditt. Hvis du studerer deltid, vil du være med på samlinger syv uker det første året, og fem uker det andre året. I tillegg til samlingsukene vil du ha tolv uker med praksis.
Jobber du allerede som lærer, men mangler PPU? Snakk med skolen din om å søke stipend for å gjennomføre PPU.
Karrieremuligheter
Norske skoler trenger flere kvalifiserte lærere.
Praktisk-pedagogisk utdanning gjør deg kvalifisert for å arbeide som lærer i videregående skole og i grunnskolen. Kompetansen gir også mulighet til å arbeide med andre yrkesområder enn skolen. Du kan for eksempel jobbe med formidlings- og informasjonsarbeid i bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomhet.
Her kan du lese om hva noen av våre tidligere studenter jobber med.
Hva lærer du?
Muligheter for utveksling
Programmets oppbygning
Om programmet