Ny destinasjon for Internship Abroad

Av Emma Susanna Hidas

Auckland
Auckland Foto: Mark Leedom

I februar, mens minusgradene vises på gradestokken på Ås, drar masterstudentene ved Internship Abroad på utveksling for påfyll av unik kompetanse og praktisk erfaring. Destinasjonene er blant verdens best rangerte universiteter innen entreprenørskap og innovasjon, Houston - Texas, Stellenbosch - Sør-Afrika, eller Auckland - New Zealand som er ny for våren 2024. 

30.august holdes et åpent informasjonsmøte om Internship Abroad - mer informasjon nedenfor. 

12 uker i utlandet integrert i studiet 

Internship Abroad er et 30 studiepoengs internship- og utvekslingstilbud som er åpent for alle masterstudenter. Programmet er allerede en del av masteren entreprenørskap og innovasjon, samt den nye spesialiseringen entreprenørskap og forretningsutvikling i masterprogrammet økonomi og administrasjon. Under vårsemesteret drar studentene ut på et 12 ukers opphold der de har internship i en oppstartsbedrift og undervisning i entreprenørskap. Dette er en mulighet som gir internasjonal og tverrkulturell arbeidserfaring og undervisning ved høyt rangerte skoler. 

Studentenes første dag på Rice University i Houston, 2023.
Studentenes første dag på Rice University i Houston, 2023.

Ny destinasjon våren 2024 

Til nå har studentene hatt valget mellom destinasjonen Stellenbosch i Sør-Afrika eller til Houston i Texas. Fra våren er en ny destinasjon på kartet, Auckland på New Zealand.  

Auckland University har blitt rangert blant de 100 beste universitetene globalt, med sitt anerkjente akademiske rykte og fremragende forskningskompetanse. Universitetet er det største i New Zealand med over 40 000 studenter. Du vil ha internship i et oppstartsselskap eller et mer etablert selskap og ha undervisning en gang i uken ved Auckland University. Dette gjør at du blir kjent med en ny arbeidskultur og får dypere innsikt i betydningen av entreprenørskap i et nytt land.  

Auckland er en livlig by med mye å tilby når det kommer til kultur, sport og underholdning. Byen er kjent for sin enestående natur, inkludert vakre strender, vulkanske fjell, frodige skoger og naturskjønne havner. Aktiviteter som surfing, fotturer og strandliv er noe av det du kan gjøre utenom internship og undervisning.    

Auckland

Ny spesialisering for siviløkonomstudiet  

Spesialiseringen entreprenørskap og forretningsutvikling er et nytt tilbud for de som ønsker å kombinere økonomi med entreprenørskap og innovasjon. Spesialiseringen består av emner om innovasjon, bedriftsetablering og forretningsutvikling, hvor store deler av studiet er prosjektbasert og arbeid i tverrfaglige team i nært samarbeid med eksterne aktører i næringslivet.   

Ved å velge denne spesialiseringen får du siviløkonomtittel, samtidig som du får verktøy til å starte egen virksomhet eller jobbe med innovasjon og forretningsutvikling i både oppstartsbedrifter og etablerte bedrifter.  

Et uforglemmelig og berikende semester i utlandet  

Iselin og Sindre fullførte master i entreprenørskap og innovasjon våren 2023 og var begge på Internship Abroad, et semester de snakker varmt om den dag i dag.  

- Min tid ved Rice University var helt fantastisk, opplegget var utrolig profesjonelt og foreleserne var over all forventning. Jeg vil si at dette var det beste opplegget vi har hatt under mastergraden, hvor Rice og miljøet der er noe du ikke vil ha mulighet til å oppleve utenom Internship Abroad. Jeg lærte mye både personlig og faglig ved å ta del i et anerkjent startup-miljø, møtt mange inspirerende mennesker og tatt teori ut i praksis, forteller Sindre.

Iselin ser også tilbake på utvekslingen som en veldig positiv erfaring. 

- Jeg møtte mange spennende mennesker som jeg kunne lære mye nytt av. I tillegg til at jeg fikk et litt annet perspektiv, fikk jeg muligheten til å reflektere over at vi må være utrolig takknemlige i Norge for alt vi har. Det gav meg utrolig verdifull innsikt. Jeg anbefaler på det sterkeste å reise dit - du vil ikke angre!

Bildetekst

Velkommen til informasjonsmøte 30.august 

  • Studenter forteller om sine erfaringer fra Stellenbosch og Houston
  • Informasjon om programmets rammer, søknadsprosess og den nye destinasjonen New Zealand
  • Mat og drikke vil bli servert

Påmelding her

Om Internship Abroad

  • Internship- og utvekslingstilbud for alle masterstudenter. 
  • Dersom du er masterstudent (1. og 2. år) eller har fullført en mastergrad, kan du søke om opptak. 
  • Masterprogrammet Økonomi og administrasjon har mulighet for spesialisering - Entreprenørskap og forretningsutvikling   
  • Hva kan du forvente? Arbeidspraksis og undervisning ved høyt rangerte skoler, 12 uker i utlandet på våren, internship program med 30 studiepoeng og støttes av lånekassen. 
  • Meld din interesse innen 1.september via dette skjemaet. Selve søknaden for deltakelse skrives i september, frist 1.oktober 2023.

Les mer her:  

Du er varmt velkommen innom kontoret til entreprenørskap og innovasjon i 3.etg tårn eller sende en mail for mer info! Sjekk ut glimt fra studentene som er på Internship Abroad nå på Instagram.


Publisert - Oppdatert

Del på